Deutsche Bank: Βλέπει συμβιβαστική λύση Ελλάδας – δανειστών

Έκθεση της Deutsche Bank παρουσιάζει ως βασικό σενάριο μια ισορροπημένη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – δανειστών, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποκλειστεί μια μακρά περίοδος αντιπαράθεσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων.

Όπως προσθέτει, σε άλλο σημείο της έκθεσής της, η Deutsche Bank, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα

να λάβει μια αναδιάρθρωση του χρέους, με τη μορφή του OSI (ελάφρυνση των δανείων που βρίσκονται στην κατοχή του επίσημου τομέα).

Όμως είναι ξεκάθαρο πως καμία λεπτομέρεια – προς αυτή την κατεύθυνση – δεν έχει συζητηθεί ακόμη μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Όπως προβλέπει η γερμανική τράπεζα, θα υπάρξει ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, που θα προβλέπει:

χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδαμικρότερο στόχο για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματοςαναπροσαρμοσμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε άμεση συνάρτηση με την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ

“Εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, τότε το πολιτικό ατύχημα θα είναι γεγονός… Και τότε η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη”, καταλήγει η Deutsche Bank.

Keywords
Τυχαία Θέματα