ΗΠΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: ΚΛΙΝΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ “ΒΛΕΠΟΥΝ” ΓΚΑΛΟΠ ΚΑΙ ΑΓΟΡΕΣ

Κλίντον ή Τραμπ; Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, η σημερινή αλλά κυρίως η χθεσινή άνοδος στο χρηματιστήριο της Wall Street, δείχνουν νίκη της Χίλαρι.

Μένει όμως να …αποφασίσουν και οι περισσότεροι από 120 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες που προσέρχονται στις κάλπες.

Στη 1 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας, κλείνουν οι πρώτες κάλπες στις ΗΠΑ

και σταδιακά – λόγω διαφοράς ώρας στην αμερικανική ήπειρο – θα κλείνουν ως τις 7 το πρωί.

Το πρώτο ασφαλές συμπέρασμα για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός των Αμερικανών για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ θα εξαχθεί περίπου στις 3.00, τα ξημερώματα της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου.

Οπως μεταδίδει η Telegraph, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, το αποτέλεσμα θα είναι σαφές όταν η πολιτεία της Αλάσκα ανακοινώσει το exit poll, δηλαδή μετά τις 7.00.

Σε κρίσιμες πολιτείες όπως της Φλόριντα, οι κάλπες κλείνουν στις 2 π.μ. ενώ μετά τις 3 θα κλείσουν κρίσιμα εκλογικά κέντρα σε 20 πολιτείες, μεταξύ των οποίων το Ιλινόι και το Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σε κάθε πολιτεία που κλείνουν οι κάλπες θα ανακοινώνονται τα exit poll.

ΟΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Στις ΗΠΑ, υπάρχουν 6 διαφορετικές ζώνες ώρας. Οι κάλπες στις πολιτείες της ανατολικής ακτής, άνοιξαν στις 13:00 ώρα Ελλάδας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται ως φαβορί στο Τέξας, την Ιντιάνα, το Τενεσί, το Μιζούρι, τη Βόρεια Καρολίνα, τη Λουιζιάνα και το Κεντάκι. Αντίστοιχα, ως κρίσιμες για την νίκη της Χίλαρι Κλίντον θεωρούνται πολιτείες όπως αυτή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ, το Ιλινόις και η Καλιφόρνια. Στις φετινές εκλογές αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο οι «επαμφοτερίζουσες» περιφέρειες, όπως η Αριζόνα, η Φλόριντα, η Βόρεια Καρολίνα, το Οχάιο και η Βιρτζίνια, πολιτείες στις οποίες μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει επικρατήσει κανένας από τους δύο επίδοξους προέδρους.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΛΕΝΕ “ΚΛΙΝΤΟΝ”

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, οι υποστηρικτές του Τραμπ είναι κατά κύριο λόγο λευκοί άνδρες, χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ηλικιωμένοι.

Η Κλίντον έχει με το μέρος της τους Αφροαμερικανούς, τους νέους και τους λευκούς με πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών με 352 εκλέκτορες έναντι των 186 εκλεκτόρων που προβλέπεται να συγκεντρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ «προεξοφλούν» οι LA Times, με βάση τον ενημερωμένο χάρτη των προβλέψεών τους.

«Νίκη» της Κλίντον βλέπουν και οι εκτιμήσεις των Hill Times, βάσει των οποίων η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να συγκεντρώσει 340 εκλέκτορες έναντι των 198 του αντιπάλου της.

Keywords
Τυχαία Θέματα