Αμερικανικές εκλογές: Λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα

Mάχη σώμα με σώμα. O Τραμπ κέρδισε, όπως αναμενόταν, τις Πολιτείες του Κεντάκι και της Ιντιάνα.

Οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής έδιναν στην Κλίντον το προβάδισμα.

Οι κάλπες στις ανατολικές ζώνες ώρας της Ιντιάνα και του Κεντάκι που ήταν οι πρώτες που έκλεισαν καθώς και οι ζωτικής σημασίας αμφίρροπες Πολιτείες της Βιρτζίνια και του Οχάιο πήγαν στον Τραμπ, ενώ η Β. Καρολίνα στην Χίλαρι Κλίντον, δίνοντας

τις αρχικές ενδείξεις στην εκλογική βραδιά.

Η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 44% έναντι 39% στην τελευταία εθνική δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos πριν από την ημέρα των εκλογών. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, έχει 90% πιθανότητες να νικήσει τον Τραμπ και να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ. Τα προγνωστικά των LA Times «έβλεπαν» επικράτηση της Δημοκρατικής υποψήφιας με 352 εκλέκτορες έναντι 186 του Τραμπ.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα:

Νίκη της υποψήφιας των Δημοκρατικών με 352 εκλέκτορες έναντι των 186 εκλεκτόρων που προβλέπεται να συγκεντρώσει ο Ντόναλντ Τραμπ «προεξοφλούν» οι LA Times, με βάση τον ενημερωμένο χάρτη των προβλέψεών τους.

«Νίκη» της Κλίντον βλέπουν και οι εκτιμήσεις των Hill Times, βάσει των οποίων η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να συγκεντρώσει 340 εκλέκτορες έναντι των 198 του αντιπάλου της.

Ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα

Το ποσοστό συμμετοχής των Ισπανόφωνων και των Αφροαμερικανικών θα κρίνει, σε σημαντικό βαθμό, το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Οι Ισπανόφωνοι, ένα ταχέως αυξανόμενο τμήμα του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ με αυξανόμενη επιρροή σε «αμφίρροπες» πολιτείες όπως η Φλόριντα και η Νεβάδα, τείνουν να ψηφίζουν Δημοκρατικούς και προτιμούν με μεγάλα ποσοστά την Κλίντον έναντι του Τραμπ.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, εννιά στους δέκα μαύρους υποστηρίζουν την πρώην "Πρώτη Κυρία" των ΗΠΑ. Ωστόσο, ελάχιστοι μαύροι δηλώνουν ότι η υποψηφιότητα της Κλίντον τους ενθουσιάζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα