Η.Κασιδιάρης: Συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» της Ν.Υόρκης

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» υποστήριξε ότι η σύλληψή του καθώς και η σύλληψη των λοιπών ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού τους, Νίκου

Μιχαλολιάκου, ο οποίος έχει προφυλακισθεί μαζί με άλλα δύο κορυφαία στελέχη της, είναι «πολιτική δίωξη». Τόνισε ότι «δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος μας», ενώ χαρακτήρισε «λανθασμένη ενέργεια» την επίθεσή του εναντίον δημοσιογράφων αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.

Επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος «για τη δημαρχία της Αθήνας». Για το αν είναι εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή είπε, ότι «το έγκλημα της Χρυσής Αυγής είναι πως είπε την αλήθεια σε όλους τους τόνους μέσα και έξω από τη Βουλή. Ο λαός μας αγκάλιασε κι αυτό ακριβώς πληρώνουμε σήμερα. Είχαν αυξηθεί τα ποσοστά μας κι ο μόνος τρόπος να μας περιορίσει αυτή η κυβέρνηση, αυτή η εξουσία η οποία είναι υποταγμένη στο διεθνές τοκογλυφικό σύστημα, ήταν να μας κλείσει στη φυλακή, να μας θέσει εκτός νόμου, ένα ύπουλο σχέδιο προχωράει, αλλά εμείς όμως δεν θα κάνουμε πίσω».

Για τη σύλληψή του, είπε: «η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ήλθε στην οικία μου χτύπησε την πόρτα, με ξύπνησαν οι γονείς μου και μου είπαν ότι ήλθε η Αστυνομία. Αναστάτωσαν βεβαίως την οικία μου και μετά με οδήγησαν στην Ασφάλεια. Για να μας διαπομπεύσουν μας περιέφεραν με χειροπέδες μπροστά σε όλες τις τηλεοπτικές κάμερες, κι αυτό είναι παράνομο ξέρετε». Στο αν προέβαλε αντίσταση, απάντησε: «όχι βεβαίως» και συμπλήρωσε «διότι η αθωότητά μας είναι δεδομένη και αυτή θα αποδειχθεί πολύ πριν γίνει το δικαστήριο. Για τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Λαγό που είναι προφυλακισμένοι υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία για την αθωότητά τους». Στην ερώτηση τι είπατε εσείς στις ανακριτικές Αρχές και τους πείσατε και σας άφησαν ελεύθερο, είπε «δεν είχα να πω πολλά πράγματα διότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να με μπλέκει σε καμία ποινική υπόθεση».

Πιστεύει ότι όσα έγιναν «σχετίζονται με το ταξίδι του κ. Σαμαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το μετέπειτα ταξίδι του στο Ισραήλ και την επερχόμενη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα». Τόνισε ότι «κάποια ξένα κέντρα εξουσίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην Αμερική και το Ισραήλ δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση η Χρυσή Αυγή να είναι το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, διότι όπως πήγαιναν τα πράγματα ήταν τόσο ανοδική η πορεία μας που πολύ σύντομα θα ήμασταν το πρώτο κόμμα. Τα ποσοστά μας ήταν σίγουρα πάνω από 20% όταν ξεκίνησαν αυτές οι διώξεις και θεωρώ ότι με τις εξελίξεις αυτές θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο γιατί ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται την αδικία». Στην ερώτηση «είχατε ανάμειξη ως Χρυσή Αυγή στον φόνο του Παύλου Φύσσα;», είπε «απολύτως καμία. Εάν κάποιοι άνθρωποι μπορεί να διαπράττουν εγκλήματα και να ανήκουν σε πολιτικά κόμματα αυτό αυτομάτως δεν ενοχοποιεί τα πολιτικά κόμματα».

Για τις επιπτώσεις στην κοινή γνώμη, είπε ότι «βλέπω καθημερινά τον κόσμο να με χαιρετά, να είναι εξοργισμένος με αυτά που συμβαίνουν και μου λέγει να συνεχίσω το νόμιμο πολιτικό μου αγώνα. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε, η οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι άθλια πραγματικά, η Ελλάδα είναι μία χώρα υπερχρεωμένη. Ερχονται νέα μέτρα τα οποία θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο τις δύσκολες ημέρες που περνάει ο ελληνικός λαός».
Στην ερώτηση ποιο είναι το βασικό πιστεύω της Χρυσής Αυγής, τόνισε: «η Χρυσή Αυγή διεκδίκησε μία ελεύθερη και ανεξάρτητη Ελλάδα κι αυτό πληρώνει σήμερα. Θέλαμε μία Ελλάδα που θα εκμεταλλευόταν τον εθνικό της πλούτο και θα ξέφευγε από τα δεσμά των τοκογλύφων δανειστών της. Αυτή ακριβώς η πολιτική μας θέση ήταν που οδήγησε αυτό το κράτος, που είναι υποταγμένο σε ξένα κέντρα εξουσίας, σε ξένους τοκογλύφους να προωθήσει την ποινική μας δίωξη για να σταματήσει τον νόμιμο πολιτικό μας αγώνα».

Στην ερώτηση «ποια είναι η διαφορά σας από τη Νέα Δημοκρατία;», είπε: «η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Σαμαράς συγκεκριμένα και ο κύκλος του εργάζονται υπέρ των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών της γερμανικής κυβέρνησης που έχει υποτάξει τη χώρα μας οικονομικά. Σε αντίθεση με αυτούς, η Χρυσή Αυγή ήθελε μια Ελλάδα ανεξάρτητη οικονομικά, χωρίς λαθρομετανάστες, χωρίς εγκληματικότητα». Στην ερώτηση «είστε νεοναζί, είστε οπαδοί του Χίτλερ;» απάντησε: «είμαστε Ελληνες εθνικιστές, δεν έχομε καμία σχέση με όλες αυτές τις ανοησίες που μας καταλογίζουν. Το κάνουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσουν την ελληνική γνώμη και να ρίξουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής».

Οταν τον ρωτήσαμε «είστε εναντίον των Εβραίων, θέλετε να κάνετε κάτι ανάλογο που έκανε ο Χίτλερ;», ο κ. Κασιδιάρης είπε: «είμαστε εναντίον αυτών που στρέφονται κατά του εθνικού μας συμφέροντος. Οσον αφορά τον Χίτλερ που αναφέρατε κ.λπ. η Χρυσή Αυγή είναι ένα Ελληνικό Κίνημα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με ιδεολογίες και πρόσωπα που αφορούν ξένα έθνη». Και τόνισε πως «καταδικάζουμε τη βία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τα οποία έχουν προκαλέσει πολλών ειδών καθεστώτα». Είπε ότι «κατά το ήμισυ οι οπαδοί μας είναι γυναίκες και κατά το ήμισυ είναι άντρες αυτό προκύπτει από τις έρευνες». Για την Ομογένεια, είπε: «να έχουν την Ελλάδα στην καρδιά τους, να μη ξεχνούν την καταγωγή τους και η Ελλάδα παρά τις δύσκολες στιγμές που βιώνει σήμερα ως χώρα και οι Ελληνες ως λαός θα ανακάμψει και το μέλλον μας ανήκει».

Οταν τον ρωτήσαμε «γιατί εμφανίζεσθε επιθετικοί προς τους μετανάστες και τους δημοσιογράφους;» τόνισε πως «αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα» και συμπλήρωσε «η Χρυσή Αυγή απαιτεί το μεταναστευτικό πρόβλημα να λυθεί μέσω της εφαρμογής του νόμου, με κανέναν άλλο τρόπο δεν μπορεί να λυθεί, αυτή είναι η πολιτική μας θέση. Οσον αφορά τους δημοσιογράφους, εγώ έκανα σήμερα δηλώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς και δεν ήμουν επιθετικός σε καμία περίπτωση». Στην επισήμανση πως «χτες κατά την αποφυλάκισή σας κλωτσήσατε κάποιον», είπε, πως «αυτή η αντίδραση ήταν λανθασμένη, είναι δεκτό, αλλά οποιοσδήποτε πολίτης κι αν ήταν στη θέση μου ακόμα και εσείς και είχε διαπομπευθεί κυριολεκτικά από όλα τα Μέσα Ενημέρωσης και τον περιέφεραν με χειροπέδες και όλα τα κανάλια τον παρουσίαζαν ως θέαμα παράνομα, εν συνεχεία μετά την απελευθέρωσή του σίγουρα θα έκανε πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που έκανα εγώ, τα οποία σας λέγω και πάλι ότι ήταν μία ενέργεια λανθασμένη». Ο κ. Κασιδιάρης έχει συγγενείς οι οποίοι διαμένουν στη Νέα Υόρκη, ενώ όταν τον ρωτήσαμε αν σκέπτεται να κάνει κάποια επίσκεψη εδώ, είπε ότι «το θέλω αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει άμεσα λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων, αλλά κάποια στιγμή όμως θα γίνει».

ΠΗΓΗ: www.xryshaygh.com
Keywords
Τυχαία Θέματα