Ε. ΠΑΝΑΡΙΤΗ: Δεν αποδέχεται τον διορισμό στο ΔΝΤ – Ετοιμάζουν…πασαπόρτι και στον Γ. Βαρουφάκη;

10:34 1/6/2015 - Πηγή: BankWars

(upd) Δεν αποδέχεται τον διορισμό της στη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, μετά τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει σε επιστολή της.

Η επιστολή της κυρίας Παναρίτη αναφέρει:
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής

αξιολόγησης που με επέλεξαν να εκπροσωπήσω την χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ιδίως τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη με τους οποίους συνεργάζομαι αδιάκοπα στο πλαίσιο της μεγάλης διαπραγμάτευσης με δανειστές των οποίων την τακτική γνωρίζω εκ των έσω. Ευχαριστώ επίσης τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα για την υποστήριξή του.

Όμως, καθώς ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συστράτευση απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Η Ελλάδα ζει στον αστερισμό…Παναρίτη! Σε …ιερό πόλεμο, στα πρότυπα της Τζιχαντ τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του διορισμού της στο ΔΝΤ. Άλλα προβλήματα δεν έχει η χώρα και στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκαν με τι θα ασχοληθούν στο τριήμερο. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.Πάντως, είναι σαφές, ότι ο …ιερός πόλεμος κατά της Ε.Παναρίτη, στόχο έχει τον υπουργό Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη, η θέση του οποίου “παίζεται”.

Πάντως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Έλενα Παναρίτη ετοιμάζει επιστολή παραίτησης μετά τον σάλο που προκλήθηκε, η οποία αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνάντηση Τσίπρα – Βαρουφάκη, η κ. Παναρίτη δεν απολαμβάνει της στήριξης του Μεγάρου Μαξίμου.

Δεν αποκλείεται, μέσω του διορισμού της κ.Παναρίτη στο ΔΝΤ που προκαλεί σοκ στην κυβέρνηση και την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, να υλοποιηθεί η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ “ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ”!

ΕΞΕΛΙΔΕΙΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ…

Στην υπόθεση της Έλενας Παναρίτη αναμένονται εξελίξεις αφού ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε το βράδι της Κυριακής στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γιάνη Βαρουφάκη προκειμένου να επανεξεταστεί η απόφαση διορισμού της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ ως Αντιπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ, τοποθέτηση που από τους 41 διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται σαν μνημονιακή. Ο κ. Βαρουφάκης μπήκε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Κυριακής και η συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα διήρκεσε περίπου δυο ώρες.

Στους δεκάδες διαφωνούντες συμπεριλαμβάνεται και ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς ο οποίος κατηγόρησε τον Γιάνη Βαρουφάκη ότι επέβαλε στην κυβέρνηση το πρόσωπο της Έλενας Παναρίτη με το ζόρι και την χαρακτήρισε ως το πλέον ακατάλληλο άτομο για την θέση του εκπροσώπου της χώρας στο ΔΝΤ!

«Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες». Με αυτό το tweet σχολίασε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή την επιλογή της κ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
Αμέσως άρχισαν τα σχόλια χρηστών κάτω από το tweet του υπουργού, και μάλιστα σε ένα από αυτά ο κ. Βαρουφάκης απάντησε. Συγκεκριμένα έγραψε: Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τζ. Μ. Κέινς (μεσοπρόθεσμα αυτοί που νοσταλγούν τις ημέρες της Τρόικας έχουν κολλήσει μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών).

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ε.ΠΑΠΑΡΙΤΗ

«Δεν έχω κάνει δηλώσεις, μιλάω όταν πρέπει. Λυπάμαι για τους χαρακτηρισμούς. Είναι κρίμα γιατί η κυβέρνηση πρέπει να πετύχει». Με αυτές τις φράσεις μέσω Twitter πήρε μέρος στο διάλογο που έχει ανοίξει γύρω από την τοποθέτησή της στο ΔΝΤ η κ. Ελενα Παναρίτη.

Νωρίτερα η ισοτσελίδα usay.gr είχε μεταδώσει δηλώσεις της κ. Παναρίτη η οποία φερόταν να έχει πει: «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα. Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 41 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Ε.ΠΑΝΑΡΙΤΗ

«Mε κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η Έλενα Παναρίτη ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ. Κι αυτό παρά το ότι η πολιτεία της βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις αξίες, τις αντιλήψεις και την πολιτική που πρεσβεύει –και με βάση την οποία εξελέγη– ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια εξέχoυσα εκπρόσωπος της μνημονιακής πολιτικής δεν μπορεί να εκφράζει τη σημερινή κυβέρνηση. Το ζήτημα δεν είναι συμβολικό, είναι πολιτικό. Είναι μια λάθος απόφαση και ζητάμε την άμεση ανάκλησή της» επισημαίνεται στο κείμενο της επιστολής

Την επιστολή υπογράφουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θανάσης Πετράκος αλλά και οι βουλευτές: Γιώργος Ακριώτης, Λίτσα Πασχαλίδου-Αμανατίδου, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτoυ, Φωτεινή Βάκη, Γιάννα Γαϊτάνη, Στάθης Γιαννακίδης, Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, Κωστής Δερμιτζάκης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Ηρώ Διώτη, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Ζαχαριάς, Γιάννης Ζερδελής, Μαρία Θελερίτη, Κατερίνα Ιγγλέση, Ηλίας Ιωαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Μαρία Κανελλοπούλου, Xρήστος Καραγιαννίδης, Βασιλική Κατριβάνου, Φάνης Κουρεμπές, Bασίλης Κυριακάκης, Δανάη Κωστοπούλου-Τζήκα, Βάσω Λέβα, Νίκος Μανιός, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Σκούμας, Γιάννης Σταθάς, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ελένη Σωτηρίου, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Έλενα Ψαρρέα, Γιώργος Ψυχογιός.

Δ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ : Δεν ξέρουν τι τους γίνεται…

«Όσοι πιστεύουν ότι οι διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσουν σε ρήξη ή πτώση δεν ξέρουν τι τους γίνεται», είπε ο Δ.Παπαδημούλης , μιλώντας στο Mega. και εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και όλα της τα μέλη.

«Ο κ. Τσίπρας με το οικονομικό μας επιτελείο δίνει μεγάλη μάχη», συμπλήρωσε, ενώ αναφερόμενος στην επιλογή της κ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτίμησε ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό και θα επανεξεταστεί μετά την ψήφιση της συμφωνίας.

Α.Μητρόπουλος: Όχι κομματική πειθαρχία, ναί στην Ε.Παναρίτη!

«Αν η συμφωνία περιέχει το παλιό μνημόνιο δεν μπορεί να μπει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Ζητήματα τιμωρίας και κομματικής πειθαρχίας δεν έχουν να κάνουν με τις αξίες της Αριστεράς» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι «η Κοινοβουλευτική Ομάδα ίσως είναι το τελευταίο καταφύγιο του λαού για να στείλει ένα πατριωτικό μήνυμα στους δανειστές».

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Σκάι, άφησε αιχμές και για την κριτική που ασκείται για το διορισμό της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ. «Στην επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μπήκαν οι ίδιες αριστερές παράμετροι; Η Παναρίτη μας μάρανε;» διερωτήθηκε ο κ. Μητρόπουλος, που πρόσθεσε: «Καλύτερα να είναι δίπλα στην Λαγκάρντ η Παναρίτη, παρά ο Λεουτσάκος ή ο Φίλης».

Στ. Λεουτσάκος: Άστοχη επιλογή η Παναρίτη – Έχει ευθύνη ο Βαρουφάκης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος δεν θεωρεί πως χρειάζεται κομματική πειθαρχία, «διότι η συμφωνία πρέπει να είναι στις προγραμματικές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ».
Άσκησε κριτική,στην επιλογή της Έλενας Παναρίτη για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στο ΔΝΤ. «Δεν τη γνωρίζω, ξέρω τις θέσεις της, είναι άστοχη επιλογή και θα έπρεπε είτε ο κ. Βαρουφάκης, είτε η κυβέρνηση να αποφύγει να εμπιστευτεί τη θέση αυτή στην κ. Παναρίτη».«Ελπίζω να επανεξετάσει η κυβέρνηση. Εχει ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης. Οι επιλογές πρέπει να έχουν συνέχεια με αυτό που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, που εκπροσωπεί το λαό που μάτωσε. Δεν είναι το πιο κατάλληλο πρόσωπο. Εχει την ευθύνη ο κ. Βαρουφάκης».

Βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό ο Α.Γεωργιάδης…

Η ανάρτηση του κ. Άδωνη Γεωργιάδη: “Επειδή με ρωτάτε, εμένα η κα Παναρίτη μου είναι συμπαθής. Μαζί ψηφίζαμε και εξηγούσαμε στους βουλευτές τον μονόδρομο του Μνημονίου. Εύγε!”. Σε άλλη ανάρτησή του αναφέρει: “Βαρουφάκης, Παναρίτη, Κατσέλη, Ρουμελιώτης, Κουρουμπλής κλπ δεν καταλαβαίνω γιατί τον ίδιο τον ΓΑΠ τον έχει αφήσει ο Αλέξης αναξιοποίητο;”.

Keywords
ΔΝΤ, παναριτη ελενα, διεθνές νομισματικό ταμείο, έως ότου, αλέξης τσίπρας, στην κ, ελλαδα, συριζα, τσιπρας, σοκ, ΠΑΣΟΚ, tweet, δηλωση, twitter, ελενα, mega, μνημονιο, γαπ, τασσω καββαδια, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, παναγιωτης ρουμελιωτης, νεα κυβερνηση, αδωνις γεωργιαδης, μνημονιο 2, βαρουφακης, λιστα λαγκαρντ, μνημονιο 3, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, ελενη, το θεμα, αφροδιτη, δουλεια, θεμα, πλαισιο, σημερινη, σκαι, φημες, φρασεις, ψυχογιος, mega, αλεξανδρα, ατομο, αφορμη, βραδυ, βρισκεται, γαπ, γινονται, δαναη, δεσποινα, δηλωση, δηλωσεις, διεθνές νομισματικό ταμείο, δοθει, διωτη, ελενα, ευγενια, ειπε, επρεπε, ευθυνη, έως ότου, ζαχαριας, ζησης, ιδιο, υποθεση, ηρω, ιωαννιδης, κυβερνηση, κειμενο, λαθος, μαξιμου, μαρια, ομαδα, πεδιο, πειθαρχια, πολιτεια, προβληματα, ρηξη, συγκεκριμενα, συνεχεια, σια, σόιμπλε, σοκ, σχολια, σωτηριου, τριημερο, φορα, ωρες, δημητρης, χωρα, κωστας, μια φορα, μητροπουλος, νεκροι, tweet, πληροφοριες, σπυρος, στην κ, θανασης, θεσεις
Τυχαία Θέματα