Ιερώνυμος -Συνέντευξη: Προβληματικός ο Φίλης – Τι λέει για Α.Τσίπρα και Χριστόδουλο

Για τα θρησκευτικά, τις σχέσεις του με τον υπουργό Παιδείας που τον χαρακτηρίζει ασυνεπή στα λόγια και τις πράξεις, τον πρωθυπουργό και τις συζητήσεις τους, αλλά και τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο μιλά στη συνέντευξή του στο Σκάι και στον Αλέξη Παπαχελά, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Για τον Αλέξη Τσίπρα: Είμασταν γνωστοί πριν γίνει πρωθυπουργός. Συνεχίζουμε να έχουμε κατά καιρούς ορισμένες συναντήσεις. Μέσα μου υπερισχύει το δημιουργικό πνεύμα. Οι συζητήσεις μας είναι δημιουργικές και πηγαίνουν

πέρα από τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας. Το έχουμε ανάγκη και οι δύο. Προσδιορίζουμε τί θέλουμε για να κάνουμε καλή συζήτηση.

Για τα Θρησκευτικά: Ο πρωθυπουργός μου είπε δεν θα κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς ο κ.Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Είναι ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί. Από τέτοιους ανθρώπους δεν περιμένεις.

Ξέροντας το χαρακτήρα του υπουργού, στη συνάντησή μας στο μέγαρο Μαξίμου ρώτησα τον κ.Φίλη μπροστά στον πρωθυπουργό, αν συμφωνεί με όσα είχαμε πει. Μου είπε ότι εφόσον ήταν παρών ο πρωθυπουργός, ο υπουργός κάνει ό,τι λέει εκείνος. Στην πορεία τα άλλαξε όλα.

Για τον μακαριστό Χριστόδουλο: «Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του χαρίσματα. Και ο Χριστόδουλος είχε τα δικά του χαρίσματα και τάλαντα. Και γω το ίδιο. Δεν πιστεύω στις συγκρούσεις, πιστεύω στη συνεργασία, αλλά δεν κάνω πίσω στις Αρχές μου. Θα βρω τρόπο και θα τις υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Οι Αρχές μου είναι μεγάλα θέματα: Η Πίστη μας, η Ορθοδοξία μας, ο κίνδυνος του αφελληνισμού που είναι ορατός πια, για να πάμε και στις οικογένειές, μας στην Ιστορία μας. Η Ιστορία αν τη μελετήσουμε θα βρούμε ανθρώπους που έχουν προσόντα, ταλέντα. Εκτιμώ το έργο του Χριστοδούλου, παρόλο που είμαι πικραμμένος. Σέβομαι το έργο του, είχαμε διαφορετική άποψη σε μερικά πράγματα. Η Ιστορία θα πει ποιός είχε δίκιο».

-Δεν είναι του χαρακτήρα μου να καλέσω τον κόσμο στο δρόμο. Δεν αγαπώ τα αίματα, τις συγκρούσεις. Δεν αρνήθηκα το διάλογο με κανέναν πρωθυπουργό. Εκτιμώ τις προσπάθειές τους, προσπαθώ να επισημάνω τα λάθη, μέσα από τη συζήτηση και περιμένω. Δεν θα μείνω με κλειστά τα μάτια αν δω ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα