ΗΑΕ: Αρκετές για να ισορροπήσει η αγορά, οι πρόσθετες περικοπές στην προσφορά πετρελαίου

12:45 5/7/2023 - Πηγή: BankWars

Aρκετές αναμένεται να είναι oι επιπλέον περικοπές στην παραγωγή και στις εξαγωγές πετρελαίου που ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, για να βοηθήσουν να ισορροπήσει η αγορά πετρελαίου, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη σε δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ αλ Μαζρούι.

Η συμμαχία OPEC+, που περιλαμβάνει

τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και συμμάχους τους -συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας-, εφαρμόζει περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου από τον Νοέμβριο.

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι μεγαλύτερες στον κόσμο χώρες εξαγωγής πετρελαίου, προχώρησαν τη Δευτέρα σε μεγαλύτερες περικοπές στην προσφορά του αργού, σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν ανοδικά τις τιμές.

Ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση είχε μόνο πρόσκαιρα αποτελέσματα, καθώς σήμερα τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του μπρεντ κατέγραψαν πτώση άνω του 1%, φτάνοντας στα 75,30 δολάρια το βαρέλι.

«Αυτή η τελευταία προσθήκη περικοπών στην παραγωγή είναι αρκετή για να αξιολογηθεί η αγορά και να επικεντρωθεί κανείς στην ισορροπία της αγοράς» δήλωσε ο Μαζρούι σε δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι η χώρα του δεν θα συνεισφέρει στις νέες περικοπές.

Keywords
Τυχαία Θέματα