Η ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ… ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ – Την ανοίγει απόντων των κομμάτων

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε λίγο, θα …συνεδριάζει μόνη της στο Κοινοβούλιο…Την Κυριακή, υποστηρίζοντας ότι αρκεί η παρουσία του 1/4 των μελών της διάσκεψης των προέδρων για να ληφθούν αποφάσεις, αποφάσισε να ανοίξει την Ολομέλεια την Τρίτη προκειμένου να συζητήσει το θέμα των γερμανικών διεκδικήσεων και την Τετάρτη για να συζητηθεί το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας για

το δημόσιο χρέος.

Στη συνεδρίαση της διάσκεψης, εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου, συμμετείχαν αποκλειστικά βουλευτές που προέρχονται από το ΣΥΡΙΖΑ και έχουν προσχωρήσει στην «Λαϊκή Ενότητα» και αυτό γιατί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τις συνεδριάσεις, λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι απαιτείται η παρουσία του 1/3 των μελών της διάσκεψης για να ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επιχειρηθεί η προσβολή των αποφάσεων της διάσκεψης, αν και από τις δυο προγραμματισθείσες συνεδριάσεις της Ολομέλειας θα απέχει η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Εκτός αυτού η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχασε την ευκαιρία να αφήσει τα «δηλητηριώδη» της καρφιά για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «Κάποιοι με την υπογραφή της συμφωνίας, υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοκρατίας. Τα συμβόλαια αυτά δεν θα εκτελεστούν χωρίς αντίσταση».

Τέλος συνέχισε την θεσμική της βεντέτα με τον ΠτΔ τον κάλεσε να μην «δυστροπεί» και να διαβιβάσει άμεσα στη Βουλή τα πρακτικά των συσκέψεων πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκαν μετά το δημοψήφισμα.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Η Ζωή δίνει μια τελευταία παράσταση στο “τσίρκο”: Καλεί τον Γ.Στουρνάρα για να τον…ανακρίνει

Συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προγραμμάτισε για την Τρίτη 25 Αυγούστου η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να εξεταστεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για την υπόθεση της Siemens.

Με απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτικη Διαφάνεια η κ. Κωνσταντοπούλου καλεί στη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής, ενώ με άλλο έγγραφό της καλεί τον κ. Στουρνάρα στη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Γ. Στουρνάρας δεν θα προσέλθει και βρίσκεται σε διακοπές στη Σύρο.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι την Παρασκευή διαλύεται η Βουλή και ορκίζεται νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η πρόσκληση στα μέλη της Επιτροπής

ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Αρ. Πρωτ.: 2945 Προς τα Μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Κυρία/Κύριε Συνάδελφε,

Παρακαλείσθε να προσέλθετε την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 και ώρα 14.00΄ (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου»- 150) σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση του κ. Ιωάννη Στουρνάρα, πρώην Υπουργού Οικονομικών και νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens (Σχετ.: η από 19 Ιουνίου 2015 πρόσκληση της Επιτροπής και η από 19 Ιουνίου 2015 απάντηση – αίτημα του κ. Στουρνάρα περί αναβολής της συνεδρίασης, που επισυνάπτονται).

Η πρόσκληση προς τον Γ. Στουρνάρα

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2015

ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Αρ. Πρωτ.: 2946

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Προς τον κ. Iωάννη Στουρνάρα, Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, πρώην Υπουργό Οικονομικών

Καλείσθε την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015 και ώρα 14.00΄ (Αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου»- 150), στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης την εξέτασή σας από τα μέλη της Επιτροπής, σχετικά με το σχέδιο Συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens (Σχετ.:η από 19 Ιουνίου 2015 πρόσκληση της Επιτροπής και η από 19 Ιουνίου 2015 απάντηση – αίτημά σας περί αναβολής της συνεδρίασης, που επισυνάπτονται).

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2015

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα