Ο Γ.Βαρουφάκης λιάζεται και κατηγορεί τον Τσίπρα πως παραδόθηκε στην Τρόικα…

Ο Γ. Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στη βρετανική εφημερίδα Observer. την οποία έδωσε από το εξοχικό του στην Αίγινα υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός «έχει πέσει θύμα των συμβούλων του και του εγώ του και έχει μετατραπεί σε έναν νέο Ντε Γκολ ή καλύτερα Μιτεράν» .

«Παρ’ όλο το ειδυλλιακό σκηνικό της Αίγινας με τον δυνατό ήλιο και την λαμπερή θάλασσα, που μπορεί να σε ξεγελάει, ο θυμός στην Ελλάδα

είναι διάχυτος. Ο περισσότερος είναι προς την Ευρώπη και ειδικά τους Γερμανούς, αλλά και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, διεφθαρμένο και δυσλειτουργικό» σχολιάζει ο δημοσιογράφος Andrew Anthony που πήρε τη συνέντευξη.

«O Τσίπρας αποφάσισε να παραδοθεί στην Τρόικα και να εφαρμόσει τους κανόνες τις παράδοσης, με την σκέψη ότι είναι προτιμότερο να τους εφαρμόσουμε εμείς παρά να τους αφήσουμε στα πιόνια της Τρόικα στην Ελλάδα που δεν θα φέρουν αντιρρήσεις».

«Ο Βαρουφάκης κατέκρινε πάντα την ελληνική πολιτική και τους ολιγάρχες που την ορίζουν οι οποίοι φοροδιαφεύγουν σωρηδόν. Και όμως αυτός αντιμετωπίζει τώρα κατηγορίες για υψίστη προδοσία με την κατηγορία πως άνοιξε λογαριασμούς ΑΦΜ», γράφει η εφημερίδα, για να πάρει την εξής απάντηση από τον κ.Βαρουφάκη: «Θα ήταν ενδιαφέρον εάν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία. Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζω τον φορολογικό σου αριθμό. Και τι έγινε; Θα πρέπει να καταλήξουν σε μία κατηγορία, ότι προσπάθησα να δημιουργήσω λογαριασμούς για τους φορολογούμενους και ότι έβαλα μέσα σ’ αυτούς χρήματα».

Ο δημοσιογράφος αναρωτιέται εάν ο Βαρουφάκης νιώθει υπεύθυνος για όσα συνέβησαν με τον τέως ΥΠΟΙΚ να απαντά:

Με τον φόβο να ακουστώ αλαζόνας, καθόλου και ο λόγος είναι πολύ απλός. Η Ελλάδα πτώχευσε το 2010 και η Ευρώπη αρνείται να το παραδεχτεί από τότε γιατί η ΕΕ δεν είχε κανένα μηχανισμό αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων. Και τι κάνεις όταν δεν έχεις λύση; Συμπεριφέρεσαι σαν τους θρασύτατους τραπεζίτες. Παρατείνεις τα δάνεια που είναι κόκκινα και προσποιείσαι ότι δεν είναι «κακά» δάνεια και δίνεις κι άλλα λεφτά. Έτσι, το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία , σε απόλυτους όρους και όχι οι σχετικούς , δόθηκε στο πιο αφερέγγυο κράτος στην ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη παραμένει σε άρνηση της πραγματικότητας.

Υποστηρίζει ότι θα παραμένει βουλευτής και πιστός στους ψηφοφόρους του. «Μέλος κυβέρνησης μπορεί να είμαι ξανά ναι» τονίζει χαρακτηριστικά.

Για την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα συμμετέχω στο κόμμα αλλά δεν θα του επιτίθεμαι κιόλας».

Keywords
Τυχαία Θέματα