Η ΒΟΥΛΗ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΛΠΕΣ – 168 ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤ. ΔΗΜΑ – 132 “ΠΑΡΩΝ”

[UPD] Πρόωρες εκλογές αποφάσισε η Βουλή στην τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας καθώς δεν βρέθηκαν οι 180 ψήφοι που θα έβγαζαν Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα. Δεν υπήρξε καμία αλλαγή σε σχέση με τη δεύτερη ψηφοφορία

καθώς υπέρ του Στ. Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, ενώ 132 ψήφισαν “παρών”.

Στις 12.37 οπότε και ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στη Βουλή, το Χρηματιστήριο της Αθήνας υποχωρούσε 11,22% στις 757 μονάδες!

Η Βουλή διαλύεται εντός 10 ημερών, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών είναι η 26η Ιανουαρίου και η 1η Φεβρουαρίου. Αμέσως μετά τις εκλογές, η νέα Βουλή πρέπει να συγκροτηθεί σε σώμα εκλέγοντας το Προεδρείο της και ακολούθως, ως πρώτη της υποχρέωση, να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην πρώτη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί η εκλογή απαιτούνται 180 ψήφοι, ενώ εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός, τότε μετά από πέντε ημέρες η Ολομέλεια συνεδριάζει και πάλι για νέα ψηφοφορία στην οποία ωστόσο απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου, δηλαδή 151 βουλευτές. Εάν και πάλι δεν υπάρξει ο αναγκαίος αριθμός, τότε θα αρκεί έστω και μία ψήφος για να εκλεγεί. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι θα είναι τουλάχιστον δύο, τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι αυτός που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Εξάλλου, συνεδριάζει σήμερα στις 2:00 μετά το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12.00 το μεσημέρι η Βουλή αποφασίζει στην τρίτη και τελευταία της ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν ότι 180 ψήφοι για Πρόεδρο Δημοκρατίας δεν υπάρχουν και ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές την 1η Φεβρουαρίου.

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες, σε πλειοψηφία περί το 60% δεν θέλουν εκλογές. Άλλες όμως, φαίνεται, είανι οι βουλές των βουλευτών.

Ο Πρωθυποργός έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο για τις 14.00.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν και πάλι στραμμένα τα βλέματα στην Ελλάδα, τον αδύναμο κρίκο της Ε.Ε, με ότι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΟ:

Τι θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων; Τι δείχνουν τα γκάλοπ; Ακόμα και σε αυτό, είναι αδύνατο να συμφωνήσουν τα κόμματα…

...Όχι εκλογές λέει το 57% περίπου των Ελλήνων, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις. Την ίδια όμως ώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, λένε όχι σε ποσοστό πάνω από 80% στην σημερινή οικονομική πολιτική. Το πρώτο νούμερο το χρησιμοποιεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το δεύτερο νούμερο των γκάλοπ, το χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η αντιπολίτευση, που λένε ότι «αφού θέλουν αλλαγή οικονομικής πολιτικής, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εκλογές»…

…Λάθος σύντροφοι! Η αλήθεια είναι ότι …το 100% των Ελλήνων θέλουν αλλαγή οικονομικής πολιτικής! Δεν θέλουν όμως εκλογές τώρα, απλά γιατί είτε δεν πιστεύουν πως με άλλη κυβέρνηση η πολιτική αυτή θα αλλάξει, είτε γιατί φοβούνται τα χειρότερα, είτε γιατί πιστεύοπυν ότι η Ελλάδα δε μπορεί να σηκώσει μόνη της το μπαιράκι στην ΕΕ και το ΔΝΤ…

…Ψιλά γράμματα αυτά για τους κομματικούς μηχανισμούς, που ερμηνεύουν τα ποσοστά όπως ο …παπάς που βαφτίζει το κρέας ψάρι, για να φάει η παρέα του τις ημέρες της νηστείας…

Keywords
Τυχαία Θέματα