Η Ουκρανία στο ΔΝΤ με παρέμβαση Γερμανίας – Αγγλίας – Η Ρωσία εύχεται στους Ουκρανούς ‘καλή τύχη”!

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. Η μέρκελ συνεχάρη την Τιμοσ΄’ενκο για την αποφυλάκισή της και έκλεισαν ραντεβού. Γερμανία και Αγγλία ετοιμάζονται να βάλουν το ΔΝΤ να δανείσει την Ουκρανία για να μην πτωχεύσει.

Η Ουκρανία

έχει ζητήσει δανειακή βοήθεια από το ΔΝΤ δύο φορές από το 2008, ωστόσο το Κίεβο ποτέ δεν έλαβε πακέτο στήριξης καθώς αρνήθηκε να υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα που έθεσε το Ταμείο.

Όταν ο αποπεμφθείς πρόεδρος Γιανούκοβιτς αποφάσισε να μην υπογράψει σύμφωνο συνεταιρισμού με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά να κάνει στροφή στη Ρωσία, η Μόσχα συμφώνησε να αγοράσει ουκρανικά ομόλογα αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να στηρίξει το Κίεβο.

Μέχρι σήμερα η Ρωσία έχει επενδύσει 3 δισ. στο ουκρανικό χρέος, έχοντας παγώσει την παροχή περαιτέρω βοήθειας με την έναρξη της κρίση στην Ουκρανία και τις αντιρωσικές συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με τον οίκο Moody’s, το Κίεβο πρέπει να αποπληρώσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα ξένων νομισμάτων εντός του 2014.

ΡΩΣΙΑ: “Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα”

Η Ουκρανία θα πρέπει να υλοποιήσει δύσκολες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ικανοποιήσει τους όρους του ΔΝΤ “τους ευχόμαστε καλή επιτυχία σε αυτό το εγχείρημα”, ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΟΙΚ, Άντον Σιλουάνοφ, ενισχύοντας την αίσθηση πως η Μόσχα δεν θα συνεχίσει την παροχή βοήθειας προς Κίεβο, μετά την αποπομπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Όπως ανακοινώθηκε επισήμως ο Άγγλος υπουργός Εξωτερικών και ο Γερμανός ομόλογός του συμφώνησαν να στηρίξουν αίτημα της Ουκρανίας για δάνειο από το ΔΝΤ.

Με τον τρόπο αυτό διακόπτεται βίαια το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της χώρας από τη Ρωσία που είχε συμφωνήσει ο πρόεδρος Γιανούκοβιτς με τον Βλάντιμορ Πούτιν, επιβεβαιώνοντας την αλλαγή σφαίρας επιρροής στην οποία θα ανήκει η χώρα.

Μέσω Twitter ανακοινώθηκε ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ, για να πιέσουν από κοινού στη χορήγηση από το ΔΝΤ ενός οικονομικού πακέτου στην υπερχρεωμένη Ουκρανία. Όπως υπενθυμίζει το BBC δύο μήνες νωρίτερα ο Γιανουκόβιτς είχε ζητήσει παρόμοια βοήθεια από τη Ρωσία.

Original article: Η Ουκρανία στο ΔΝΤ με παρέμβαση Γερμανίας – Αγγλίας – Η Ρωσία εύχεται στους Ουκρανούς ‘καλή τύχη”!.

Keywords
Τυχαία Θέματα