ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΞΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΝΟΣ! – ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΡΗΞΗ;

(upd)Αντιμέτωπος με έξι κορυφαίους ηγέτες και αξιωματούχους της ευρωζώνης θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς έγινε δεκτό το αίτημά του για συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με αντικείμενο την Ελλάδα.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μπαράζ διπλωματικών επαφών εν όψει της μίνι Συνόδου, με τον πρωθυπουργό να επιδιώκει κατ΄ιδίαν συναντήσεις με Μέρκελ

και Ολάντ, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ενοχλημένο από τη συμμετοχή Ντάισελμπλουμ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επιδιώκει πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα, την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά ρήξης με την ευρωζώνη, λόγω των απαιτήσεων των τεχνικών κλιμακίων των δανειστών, όπως διεφάνη και από τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.

Σημαντική εξέλιξη: Τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, για το θέμα της Ελλάδας είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Ομπάμα ζήτησε από την κυρία Μέρκελ να γίνει προσπάθεια ώστε να βρεθεί μια λύση και να υπάρξει μια ρεαλιστική συμφωνία για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, ο Αμερικανός πρόεδρος επανεξέτασε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τις προσπάθειες να υπάρξει μια πραγματιστική συμφωνία που θα «χτίζει» επάνω στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης.

Οι δανειστές επιμένουν στη σκληρή γραμμή και αρνούνται να παράσχουν ρευστότητα και ομαλή χρηματοδότηση στην Αθήνα, ζητώντας από την κυβέρνηση Τσίπρα να εφαρμόσει ουσιαστικά τις μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης συγκυβέρνησης.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, που φτάνει το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, είναι αποφασισμένος να τηρήσει μια βασική κόκκινη γραμμή, αυτή που λέει όχι στη λήψη μέτρων λιτότητας.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ “7”

«Κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος (του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) Ντόναλντ Τουσκ θα οργανώσει μια συνάντηση για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Τσίπρας, η καγκελάριος Μέρκελ, ο πρόεδρος Ολάντ, ο πρόεδρος (της ΕΚΤ Μάριο) Ντράγκι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιούνκερ» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και διευκρίνισε πως και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ «θα είναι επίσης παρών» στη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μίνι σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Eurogroup στις 9 το βράδυ, ενώ αναμένεται να είναι πολύωρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα