Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Αγρότες από όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα για το μεγάλο συλλαλητήριο.
Οι διαδηλωτές έχουν ραντεβού μπροστά από τη Βουλή, για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, ζητώντας παράλληλα τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχουν δηλώσει και άλλοι θιγόμενοι από τα μέτρα, όπως ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες.

Στον κόμβο του Μαρκόπουλου παραμένει αποκλεισμένο το ρεύμα προς το αεροδρόμιο, από τρακτέρ που έχουν παρατάξει οι αγρότες στον δρόμο. Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλοι οι παράδρομοι προς το αεροδρόμιο παραμένουν κλειστοί, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 20.000 αγρότες θα δώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας, η διάρκεια των οποίων έχει προσδιοριστεί μέχρι την Κυριακή.

Άλλη μία αγροτική κινητοποίηση, με δίκαια και άδικα αιτήματα, αυτή τη φορά στο κέντρο της Αθήνας και έξω από τον ναό της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο. Ένα Κοινοβούλιο και μια Δημοκρατία, που το μόνο που παράγουν τα τελευταία χρόνια, είναι λόγια, ψεύτικες υποσχέσεις, νόμους και αριθμούς που επιβάλλονται από τους πραγματικούς κυβερνήτες, τους ξένους δανειστές. Άμοιροι ευθυνών, φυσικά, δεν είναι ούτε και οι σήμερα διαμαρτυρόμενοι αγρότες…

ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

• Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
• Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ – Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης – Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί – Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.
• Αφορολόγητο πετρέλαιο – Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος – Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
• Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
• Κατάργηση του φόρου στο κρασί – Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ…

ΑΘΗΝΑ – ΑΓΡΟΤΕΣ: Καλώς ήλθατε! – Τι να σας κεράσουμε; Δεν παράγουμε τίποτα! – Πουλάμε λόγια, αριθμούς και υποσχέσεις

ΣΚΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ – ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Βάθη, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να απωθήσει τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προχωρήσει σε κατάληψη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα ΜΑΤ τούς απομάκρυναν με χρήση χημικών και λίγο αργότερα οι αγρότες, από την πλευρά τους, άρχισαν να πετούν ξύλα, σίδερα, ενώ από τη ρίψη αντικειμένων έσπασαν τα τζάμια του πρώτου ορόφου του υπουργείου. Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους αγρότες από το υπουργείο και από την πλατεία Βάθη ενώ έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Η κατάσταση εκτονώθηκε με τους αγρότες να παραμένουν μπροστά από το υπουργείο απέναντι από τις παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ αργότερα αναμένεται να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.

Έκλεισε ο κόμβος στο Μαρκόπουλο, ένταση στο Δαφνί

Ένταση επικράτησε στο Δαφνί μεταξύ αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων, καθώς η αστυνομία δεν επιτρέπει στους αγρότες να περάσουν με τα αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα.

Έκλεισε εν τω μεταξύ ο κόμβος στο Μαρκόπουλο, λόγω του αγροτικού συλλαλητηρίου, ενώ αγρότες από όλη την Ελλάδα φτάνουν σταδιακά στην πρωτεύουσα.

Ν.Τόσκας: «Απαράδεκτα» τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τα επεισόδια έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και την απαίτηση των αγροτών από την Κρήτη να προχωρήσουν σε κατάληψη, κάτι το οποίο δε μπορούσε να γίνει αποδεκτό.

«Η προσπάθειά μας είναι να διαφυλάξουμε το δημοκρατικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία και προσβλέπουμε σε μία ήρεμη διαμαρτυρία» υπογράμμισε ο κ. Τόσκας, προσθέτοντας ότι «δεν δίνονται έτσι οι κοινωνικοί αγώνες». Επίσης, ανέφερε ότι ως δείγμα καλής θέλησης της κυβέρνησης, αποδέχθηκε ένα μικρό αριθμό τρακτέρ να συμμετάσχουν στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας «εφόσον το γενικότερο κλίμα είναι ήρεμο».

Β. Αποστόλου: Κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος αυτές οι μαύρες σελίδες

«Επιτέλους, οφείλουν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, προσερχόμενος στη Βουλή, και πρόσθεσε: «Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν σήμερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών».

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώτος όροφος του υπουργείου υπέστη ζημιές και ευτυχώς που δεν υπήρξαν τραυματισμοί εργαζομένων» περιέγραψε και διεμήνυσε: «Επιτέλους, οφείλουν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές. Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας μας να προστεθούν τέτοιες μαύρες σελίδες στην ιστορία του».

Καταλήγοντας, ο κ. Αποστόλου επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση και το υπουργείο «ο δρόμος είναι ένας: Αυτός του διαλόγου, για να επιλυθούν τα προβλήματα του αγροτικού χώρου κι αυτόν, ήδη, έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός μας».

Γ. Κατρούγκαλος: Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας

«Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύης Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε πως σκηνές όπως αυτές το πρωί, με την επιχείρηση εισβολής μαγκουροφόρων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών, και προσέθεσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει με τους αγρότες που είναι διατεθειμένοι να προσέλθουν σε διάλογο για τις βέλτιστες λύσεις.

«Καλέσαμε όλους σε ανοιχτή συζήτηση και διάλογο. Προϋπόθεση για τον διάλογο είναι έρθουν. Έχουμε πάρει αιτήματα από συγκεκριμένα μπλόκα και θα τα συζητήσουμε. Προϋπόθεση του διαλόγου όμως είναι να καθίσουν οι δύο πλευρές γύρω από ένα τραπέζι. Είμαι βέβαιος ότι οι αγρότες θα έρθουν. Γιατί οι αγρότες δεν είναι οι μαγκουροφόροι που επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μαγκούρα του Γκόρτσου δεν είναι σύμβολο Δημοκρατίας. Είναι σύμβολο μικροπολιτικής. Και αυτοί αμαυρώνουν τους αγώνες των αγροτών», είπε ο υπουργός Εργασίας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Μεγάλη ένταση επικρατεί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο βρίσκεται υπό πολιορκία από περίπου 2.000 αγρότες από την Κρήτη.

Οι αγρότες πέταξαν ντομάτες και άλλα αγροτικά προϊόντα, αλλά και καπνογόνα, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι παραταγμένη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη.

Από τις πέτρες που πετούν οι αγρότες έχουν σπάσει τζάμια στο κτίριο του υπουργείου, ενώ τα ΜΑΤ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι αγρότες ζητούν από τα ΜΑΤ, που έχουν περικυκλώσει το κτίριο, να φύγουν μπροστά από το υπουργείο προκειμένου να προσεγγίσουν οι ίδιοι την είσοδο.

H αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές, λόγω των επεισοδίων έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις προσαχθέντες είναι αγρότες.

Στις 09:30, επικράτησε ένταση όταν μεγάλη ομάδα αγροτών από την Κρήτη κατευθύνεται στην πλατεία Καραϊσκάκη, με σκοπό να απεγκλωβίσει αγροτικό όχημα, το οποίο είχαν μπλοκάρει αστυνομικοί.

Οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον. Πολλές οι διαδηλώσεις σε διάφορα σημεία, εν ΄ψει του μεγάλου συλλαλητηρίου του απογεύματος.

Μικροεντάσεις με τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η αστυνομία σταμάτησε ένα αγροτικό που μετέφερε προϊόντα για προληπτικό έλεγχο. Οι αγρότες εξαγριώθηκαν και κυνήγησαν τα ΜΑΤ που αποχώρησαν από το σημείο.

Πριν από λίγο αγρότες κατέλαβαν τα γραφεία του ΟΓΑ στην οδό Πατησίων και στην οδό Αβέρωφ…

«Απόβαση» 17 τρακτέρ στο Σύνταγμα από το μπλόκο της Νίκαιας

Επετράπη πριν από λίγη ώρα, ύστερα από σχετικές διαπραγματεύσεις, η είσοδος μικρού αριθμού τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προτάθηκε στα μπλόκα που επέμεναν να κατεβάσουν τρακτέρ στο Σύνταγμα, να στείλουν έναν συμβολικό αριθμό με συγκεκριμένους όρους αλλά οι εκπρόσωπων των περισσότερων μπλόκων δεν συμφώνησαν, εκτός από το μπλόκο της Νίκαιας, όπως αναφέρθηκε από στελέχη του υπουργείου.

Κατόπιν αυτού, υπήρξε συμφωνία μεταξύ υπουργείου και αγροτών να έρθουν στην Αθήνα 17 τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας, καθώς και τρία-τέσσερα αγροτικά αυτοκίνητα, συνοδευόμενα από περιπολικά.

Τα οχήματα θα παρελάσουν στο κέντρο της ΑΘήνας μεταξύ 4-6 το απόγευμα, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και απολύτως ελεγχόμενα και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΑ ΜΑΤ

Ένταση επικράτησε λίγο πριν τις 10 το πρωί, όταν μεγάλη ομάδα αγροτών από την Κρήτη κυνήγησε και απώθησε ομάδα των ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη, με σκοπό να απεγκλωβίσει αγροτικό όχημα, το οποίο είχαν μπλοκάρει αστυνομικοί!

Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.

Μετ΄εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Keywords
αγροτικη, συνταγμα, αγροτικη, ελλαδα, διαδηλωσεις, βουλη, συμμετοχή, αθηνα, τεκμηρια, πετρελαιο, ΦΠΑ, κουρεμα, νέα, πρωι, ματ, ΕΡΤ, κρητη, ογα, κυνηγι, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, αυξηση φπα, αλλαγη ωρας, τεκμηρια αυτοκινητων 2011, τεκμηρια διαβιωσης 2011, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κοινωνικη συμφωνια, γσ πατησιων, φορολογια 2013, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, μπλοκα αγροτων, ντοματες, αστυνομια, αυτοκινητα, αφορολογητο, βημα, δανεια, δαφνι, δημοκρατια, νεα μετρα, ογα, πειραιως, τα νεα, το βημα, ωρα, αγωνες, αεροδρομιο, αυξηση, ασφαλιστικο, αττικη, βρισκεται, γινει, γραφεια, δηλωσεις, δρομος, δειγμα, ευρω, ειπε, κυβερνηση, κυνηγι, κινηση, κλιμα, κομβος, κρασι, κτιριο, λογια, ματ, μειωση, μπλοκο, μικρο, ξυλα, ομαδα, παντα, οδοι, οχηματα, οχημα, παιδι, προβληματα, πρωι, ραντεβου, ρευμα, ρυθμισεις, ριψη, σελιδες, συγκεκριμενα, σιδερα, συζητηση, συζητησουμε, συνεχεια, συμμετοχή, σκηνες, σχεδια, σχεδιο, τρακτερ, τρια, τσιπουρο, φυσικα, φορολογια, φορα, δικαιωμα, επεισοδια, ετοιμη, υπουργειο, κωνσταντινου, κυριακη, μπροστα
Τυχαία Θέματα