Η κυβέρνηση πήρε τα “μαύρα μαντάτα” για χρέος – QE και απειλεί με προσφυγή στη Σύνοδο Κορυφής!

02:11 2/6/2017 - Πηγή: BankWars

Με προσφυγή στη Σύνοδο Κορυφής “απειλεί” το Μαξίμου την ευρωπαική πλευρά, μετά τον πολιτικο-οικονομικό θόρυβο που προκλήθηκε από τις διαρροές Ευρωπαίου αξιωματούχου, περί μη ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης – QE αλλά και περί λύσης στο θέμα του χρέους με βάση όσα προτάθηκαν από τον Σόιμπλε στο προηγούμενο Eurogroup , τα οποία απέρριψε η Ελλάδα.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής:

«Τέτοιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΒΑΖΕΙ ΠΑΓΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ…

«Δεν υπάρχει άλλη πρόταση από αυτή που παρουσιάστηκε στο Eurogroup» δήλωσε την Πέμπτη Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος εμφανίστηκε απαισιόδοξος για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε δική της Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους (DSA) που θα μπορούσε να ξεκλείδωνε το QE.

«Τεχνικά θα μπορούσε, αλλά δεν θα ήταν καλό το ΔΝΤ να λέει ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος και η ΕΚΤ να λέει ότι είναι» .

Για το ρόλο του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι αναμένεται η συμμετοχή του στο πρόγραμμα αλλά χωρίς δάνειο με βάση το μοντέλο του stand-by-arrangement. Aυτό σημαίνει ότι δεν θα εκταμιεύονται χρήματα αν το χρέος δεν κριθεί ότι είναι βιώσιμο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η τεχνική αξιολόγηση έχει ουσιαστικά κλείσει και ότι είναι ελάχιστα αυτά που έμειναν και θα τελειώσουν ως τις 15 του μηνός. Η δόση που θα δοθεί αναμένεται να είναι στην περιοχή των 7 δισ. ευρώ και ότι το ποσό για την εξυπηρέτηση των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα (arrears) «μπορεί να σπάσει και στα δύο. Έχει ξαναγίνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα