Η κυβέρνηση παραδέχεται πως η αξιολόγηση δεν κλείνει τον Ιανουάριο!

«Αυτό που επιδιώκουμε, είναι στο Eurogroup της 26ης Γενάρη να ληφθεί μια απόφαση που θα ανοίγει τον δρόμο για να κλείσει η αξιολόγηση όσο το δυνατόν συντομότερα, με κομβική ημερομηνία την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ, στις 9 Μαρτίου», είπε σε συνέντευξή του στο Kontra Channel, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος.

«Τα 4,5 δισ. που ζητεί το ΔΝΤ δεν υπάρχει περίπτωση

να γίνουν αποδεκτά», δήλωσε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να δεχτεί τη νομοθέτηση νέων μέτρων.

Επισήμανε τις διαφορές μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι το Ταμείο επιμένει σε παράλογες απαιτήσεις για την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και ανέφερε ότι είναι ανοικτή η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε τον Γερμανό υπουργό οικονομικών να κάνει συστάσεις στο ΔΝΤ και όχι στην ελληνική κυβέρνηση.

Εξαπολύοντας, τέλος, δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, είπε πως ” δίνει διαπιστευτήρια στους δανειστές. Ζητά να πληρώσει κι άλλο λογαριασμό ο κόσμος”, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο των εκλογών ξεκαθάρισε ότι “περίπτωση που γίνουν εκλογές- ο μη γένοιτο- και κερδίσει η ΝΔ θα υποστεί ο λαός σοκ και δέος”.

Keywords
Τυχαία Θέματα