Η κυβέρνηση κάνει ταμείο: 220 εκατ.ευρώ μέχρι την Πέμπτη από τα 800 – Αγωνία για τις εισπράξεις της Παρασκευής…

19:39 1/2/2014 - Πηγή: BankWars

Το συνολικό βεβαιωθέν ποσό από τους πέντε φόρους που έπρεπε να εξοφληθούν έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου ανερχόταν περίπου στα 800 εκατομμύρια ευρώ.

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, είχε καταβληθεί στις τράπεζες συνολικό ποσό περίπου 220 εκατομμυρίων ευρώ ενώ η κρίσιμη ημέρα ήταν η Παρασκευή, στοιχεία για την οποία θα υπάρχουν το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε κάθε περίπτωση

στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει προβληματισμός για την διαρκώς αυξανόμενη αποχή των φορολογούμενων από την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, όπως αυτή αποτυπώνεται στα στοιχεία της συνεχούς αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δωδεκάμηνο του 2013 μόνο από τους φόρους ακινήτων το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογούμενων αυξήθηκε κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ στο 1 δις ευρώ.

Οι φορολογούμενοι έχουν έναν ακόμη τσουχτερό λογαριασμό μπροστά τους, στο τέλος Φεβρουαρίου. Είναι περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από τις τρεις δόσεις του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011, 2012 και 2013 καθώς και την τελευταία δόση του χαρατσιού για το 2013.

Πηγή:www.capital.gr

Original article: Η κυβέρνηση κάνει ταμείο: 220 εκατ.ευρώ μέχρι την Πέμπτη από τα 800 – Αγωνία για τις εισπράξεις της Παρασκευής….

Keywords
Τυχαία Θέματα