ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυτοκίνητο – γιάφκα με ρουκέτες και καλάσνικοφ στο Π.Φάληρο

18:19 1/2/2014 - Πηγή: BankWars
UPD:«Καθαρά» είναι τα καλάσνικοφ τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο-γιάφκα» που εντοπίστηκε χθες στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο.

Όπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση, τα καλάσνιφ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Ρουκέτες, καλάσνικοφ και ένας εκτοξευτήρας βρέθηκαν σε αυτοκίνητο – το οποίο είχε εδώ και δύο εβδομάδες τεθεί υπό παρακολούθηση από την Αντιτρομοκρατική – στην οδό Αγίας Κυριακής στο Παλαιό Φάληρο. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε για περαιτέρω έλεγχο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.Το όχημα είχε κλαπεί την 1η
Ιανουαρίου στην περιοχή της Κερατέας. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα απέδρασε και ο Χριστόδουλος Ξηρός.Αναλυτικότερα στο όχημα μάρκας «Όπελ ‘Αστρα» έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί: Τέσσερα βλήμματα RPG, τέσσερις προωθητικοί μηχανισμοί RPG, εκτοξευτήρας RPG, τέσσερις αμυντικές χειροβομβίδες F1, τέσσερις πυροδοτικοί μηχανσμοί για τις χειροβομβίδες, τρία καλάσνικοφ, επτά γεμιστήρες καλάσνικοφ, δύο κοντάκια καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Αντιτρομοκρατική τώρα ερευνά δύο ενδεχόμενα: Είτε το όχημα να αποτελούσε «κινητή γιάφκα», είτε οι τρομοκράτες να σχεδίαζαν χτύπημα σε στόχο κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε (Παλαιό Φάληρο).

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εδώ και δύο εβδομάδες. Είχε κριθεί ύποπτο από άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που έκαναν περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας που είχαν γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.tovima.gr

Original article: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αυτοκίνητο – γιάφκα με ρουκέτες και καλάσνικοφ στο Π.Φάληρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα