Η κρίση καλά κρατεί! Σε ύφεση ξανά η Γαλλία – Επιβραδύνεται η ανάπτυξη σε Ευρωζώνη και Γερμανία

Η στατιστική υπηρεσία της ευρωζώνης ανακοίνωσε πως το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο του έτους, από 0,3% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση το ευρωπαϊκό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,4%.

Τα στοιχειά της Eurostat αποδεικνύονται δυσμενέστερα των προσδοκιών, ενώ υπήρξε και άμεση αντίδραση της αγοράς με υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος στο 1,3441 δολ.

Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα επιβραδυνθεί στο 0,2% το τρίτο τρίμηνο ενώ σε ετήσια βάση προέβλεπαν συρρίκνωση κατά 0,3%.

Υπήρξαν κάποιες θετικές ενδείξεις με την ανάπτυξη 0,2% που ανακοίνωσε η Πορτογαλία και την επιστροφή της Ισπανίας σε ανάπτυξη (έστω και με ρυθμό μόλις 0,1%). Προβληματίζουν όμως, πλέον τα στοιχεία για τον αποκαλούμενο πυρήνα της ευρωζώνης, καθώς νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για το ΑΕΠ της Γαλλίας και της Γερμανίας που δημιουργούν έντονο προβληματισμό για την ανάκαμψη της ευρωζώνης.

Η κρίση είναι ακόμη εδώ! Επιβραδύεται η ανάπτυξη της Γερμανίας – Σε ύφεση η Γαλλία

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,3% από 0,7% στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης παραμένει σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση και η επίδοσή της ήταν σύμφωνή με τις προβλέψεις.

Ακόμη χειρότερα είναι τα νέα από την δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη. Η Γαλλία βυθίστηκε σε ύφεση στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Γαλλίας, Insee, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη των καταναλωτικών δαπανών, ενώ εξαγωγές και επενδύσεις σημείωσαν πτώση.

Original article: Η κρίση καλά κρατεί! Σε ύφεση ξανά η Γαλλία – Επιβραδύνεται η ανάπτυξη σε Ευρωζώνη και Γερμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα