“Πνιγμένη” στα χρέη η Βαρβάκειος – Απλήρωτα ενοίκια από το 2008!

“Βουνά” χρεών “πνίγουν” την κεντρική δημοτική αγορά της οδού Αθηνάς.

Σύμφωνα με στοιχεία του δήμου Αθηναίων, υπάρχουν καταστήματα που χρωστούν ενοίκια από τις αρχές του 2010 ή ακόμη και το 2008, οι συσσωρευμένες οφειλές μισθωμάτων ξεπερνούν τα 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ οι έμποροι μιλούν για πτώση του τζίρου που φτάνει το 70% τα τελευταία χρόνια!

«Δεν είναι μόνον η οικονομική κρίση» που έχει χτυπήσει αλύπητα τους εμπόρους οπωρολαχανικών, ψαριών και κρεάτων στην Βαρβάκειο Αγορά λέει στον «Ελεύθερο Τύπο» ο πρόεδρος των κρεοπωλών, Κλεάνθης Τσιρώνης. Και προσθέτει: «Έχουμε

κάθε ημέρα απεργίες και πορείες στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε μέρα! Πολλοί έμποροι αποχωρούν γιατί δεν αντέχουν να τα βγάλουν πέρα. Πάγκοι μένουν άδειοι παρά το γεγονός ότι ο δήμος δεν έχει αυξήσει τα ενοίκια τα τελευταία χρόνια. Επιβιώνουν μόνον όσοι καταφέρνουν να δουλέψουν με προσφορές για το καταναλωτικό κοινό. Αλλά πως να κατέβει κανείς για ψώνια όταν ακούει πως έχει πορεία στο Κέντρο;».

Έμποροι οι δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αγορά του δήμου Αθηναίων θέτουν ζήτημα για τον ίδιο το δήμο που επιτρέπει σε καταστήματα να λειτουργούν παρά τις συσσωρευμένες οφειλές, άρα με «νόθευση» του ανταγωνισμού. Την ίδια στιγμή όμως αναγνωρίζουν ότι και οι ίδιοι δεν επιθυμούν να κλείνουν καταστήματα γιατί αυτό θα έχει πρόσθετη αρνητική επίπτωση στην εικόνα της αγοράς.

Original article: “Πνιγμένη” στα χρέη η Βαρβάκειος – Απλήρωτα ενοίκια από το 2008!.

Keywords
Τυχαία Θέματα