Η Ελλάδα στις αγορές τον Ιούλιο, γράφει η Wall Street Journal – Επιβεβαίωση του bankwars

Η Αθήνα σχεδιάζει την έκδοση κρατικού ομολόγου στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2017, μετά από την επίτευξη συμφωνίας για το χρέος και την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας,σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ η ΕΚΤ πιθανότατα

θα αγόραζε ελληνικά ομόλογα αξίας μόλις τριών ή τεσσάρων δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, σε ό,τι αφορά βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας.

Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο συνδυασμός μιας συμφωνίας για το ελληνικό χρέος, η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η επιτυχής έξοδός της στις αγορές, θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο καμπής για την οικονομία της χώρας που καταγράφει εννέα χρόνια ύφεσης.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι το ελληνικό χρηματιστήριο αυξήθηκε σήμερα για 13η συνεδρίαση, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη σε διάρκεια άνοδος από το 1991.

Τα ελληνικά ομόλογα έκαναν μεγάλο ράλι τις τελευταίες εβδομάδες με την προοπτική μίας νέας συμφωνίας. Η απόδοση των 2ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε σχεδόν στο μισό από τα μέσα Φεβρουαρίου, στο 5,2%, σύμφωνα με το Tradeweb, σημειώνει το δημοσίευμα (οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται όταν αυξάνονται οι τιμές τους).

ΤΟ BANKWARS ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΕΙ!

http://www.bankwars.gr/%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-2017/

Στις 14 Μαρτίου 2017, γράφαμε στο bankwars θέμα με τίτλο “Μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές – Τα σκληρά μέτρα και οι κρίσιμες ημερομηνίες”

Στο αισιόδοξο αυτό σενάριο για την ελληνική οικονομία, επισημαίναμε μεταξύ άλλων εξής:

“Σύμφωνα με τον αισιόδοξο σχεδιασμό, η Ελλάδα, πιθανόν να βγει στις αγορές περί τα μέσα του καλοκαιριού (δημοσιεύματα κάνουν λόγο για τον Ιούλιο), αφού προηγούμενα θα έχει περάσει από συμπληγάδες, σε συγκεκριμένες μάλιστα ημερομηνίες”.

http://www.bankwars.gr/%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%b2%ce%b3%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%b1/

Σήμερα, που όλα δείχνουν ότι πάμε για συμφωνία εφ όλης της ύλης στις 22 Μαίου, το θετικό σενάριο, κάθε άλλο παρά αποκλείεται.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η επανέκδοση ή μια νέα έκδοση του 3ετούς ομολόγου που λήγει 17 Ιουλίου του 2017, με στόχο τα 2 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερα από το προηγούμενο του 2014.
Αν μάλιστα οι ελληνικές τράπεζες πάρουν την έγκριση της ΕΚΤ, θα μπορέσουν να αγοράσουν μέρος της έκδοσης, το υπόλοιπο της οποίας θα καλύψουν ξένοι επενδυτές.

Εν αναμονή…εκπλήξεων…

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα