Η Ε.Ε. περιχαρακώνεται μετά το μακελειό στη Νίκαια – Ενισχύονται οι έλεγχοι στα σύνορα

H Ιταλία θα ενισχύσει τους ελέγχους σε τρία σημεία οδικής διέλευσης στα σύνορά της με τη Γαλλία και στη σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών στη Βεντιμίλια έπειτα από την επίθεση με φορτηγό στη Νίκαια, δήλωσε σήμερα ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. “Ο μηχανισμός ασφαλείας μας είναι επί το έργον”, έγραψε ο Αλφάνο στο Twitter.

Παράλληλα η Γερμανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει

τους συνοριακούς ελέγχους.

Τουλάχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 18 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την επίθεση ενόπλου που ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με το φορτηγό το οποίο οδηγούσε και έπεσε πάνω στο πλήθος στο γαλλικό παραθαλάσσιο θέρετρο Νίκαια που βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ. από τα σύνορα με την Ιταλία.

Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στη Γαλλία

Η βελγική κυβέρνηση συγκάλεσε σήμερα το πρωί το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας, στο οποίο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας, έπειτα από την επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια στη διάρκεια των εκδηλώσεων για την εθνική γιορτή της Γαλλίας.

Το συντονιστικό όργανο για την ανάλυση της απειλής (Ocam), το οποίο είναι υπεύθυνο στο Βέλγιο για την αξιολόγηση της τρομοκρατικής απειλής και συγκλήθηκε στη διάρκεια της νύχτας, αποφάσισε να διατηρήσει το επίπεδο 3 (“πιθανή και αληθοφανής” απειλή) της τετράβαθμης κλίμακας, ανέφεραν τα βελγικά ΜΜΕ.

Ο πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως θα δώσει συνέντευξη Τύπου προς το μεσημέρι, μετά το τέλος της συνεδρίασης του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, καθώς και το Βέλγιο αναμένεται να διοργανώσει εκδηλώσεις για την εθνική γιορτή του που τιμάται στις 21 Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα