ΓΡΙΠΗ: Τους 43 έφτασαν οι νεκροί – Στην εντατική 61 άτομα

Άλλα τρία άτομα προστέθηκαν μέσα σε μια ημέρα στον κατάλογο των θυμάτων από τη γρίπη στη χώρα μας, πρόβλημα που αποκτά εφιαλτικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι τις τελευταίες τέσσερις ημέρες έχασαν τη ζωή τους συνολικά έντεκα άτομα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη γρίπη φτάνει τους 43, την ώρα που σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται 61 άτομα, με τις νέες εισαγωγές να φτάνουν τις 10. Από την άρχη της φετινής έξαρσης του ιού στη χώρα μας σε ΜΕΘ έχουν νοσηλευθεί 156 άτομα.

Το ανησυχητικό εύρημα

είναι ότι στην πλειοψηφία τους τα θύματα δεν είχαν εμβολιαστεί παρ’ ότι ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (π.χ. υπερήλικες, χρονίως πάσχοντες, παχύσαρκοι κ.ά.), όπερ σημαίνει ότι η ασπίδα προστασίας είναι αδύναμη για μεγάλες κατηγορίες πληθυσμού.

Οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) συμβουλεύουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα, και να λάβουν αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

Original article: ΓΡΙΠΗ: Τους 43 έφτασαν οι νεκροί – Στην εντατική 61 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα