ΓΟΥΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ: Επιλέγει αυτοκινητοβιομηχανίες, πετρελαϊκές και δορυφορική τηλεόραση για το β’ 3μηνο

Ο Warren Buffet, επένδυσε τα χρήματά του σε αυτοκινητοβιομηχανίες, πετρελαϊκές και εταιρείες δορυφορικής τηλεόρασης στο β’ τρίμηνο.

Ο επικεφαλής της Berkshire Hathaway και οι αντιπρόσωποι του επένδυσαν τα περισσότερα χρήματα από το 2011 σε μετοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση των ρυθμιστικών αρχών.

Η Berkshire αύξησε την τοποθέτηση της στη General Motors ενώ έκανε και δυο νέες επενδύσεις: στη Dish Network που ελέγχει

ο Charles Ergen και τη Suncor Energy, πετρελαϊκή εταιρεία του Καναδά.

Η ανοδική αγορά έδωσε ώθηση στο χαρτοφυλάκιο της Berkshire στα 97 δισ. δολάρια την Πέμπτη, απου αντιστοιχεί σε πάνω από το ένα τρίτο της σωρευτικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς αξίας 287 δις. δολαρίων.

Ο επιχειρηματίας, ελέγχει πλέον 40 εκατ. μετοχές της General Motors αξίας 1,4 δισ. δολαρίων, περισσότερες από τις 25 εκατ. μετοχές που ήλεγχε στο τέλος του α’ τριμήνου. Η εταιρεία επίσης αποκάλυψε ότι στο τέλος Ιουνίου κατείχε 17,8 εκατ. μετοχές της Suncor, αξίας πάνω από 500 εκατ. δολάρια.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήδη κατέχει το 6,8% της DirectTV αξίας 2,3 δισ. δολαρίων και συμμετέχει στη Washington Post Company και τη Liberty Media. O κ. Buffet αύξησε επίσης το ποσοστό του στην τράπεζα Wells Fargo στο 8,7%.

H Berkshire μείωσε τις συμμετοχές της σε Gannet, Kraft και Mondelez, ενώ οι βασικές της τοποθετήσεις είναι σε εταιρείες με ισχυρά εμπορικά σήματα όπως η Coca-Cola, η American Express και η Procter&Gamble.

Keywords
Τυχαία Θέματα