ΑΣΗΜΙ: Ήρθε η ώρα να λάμψει – Καταγράφει την μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα 5 ετών

“Σε νέα bull market εισέρχεται το ασήμι;” διερωτάται σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC.

Ανοδικά σε επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις κινείται το ασήμι, φτάνοντας σε κέρδη που δεν είχε ξαναδεί για σχεδόν πέντε χρόνια.

Οι τιμές του ασημιού έκαναν ράλι, φτάνοντας σχεδόν στα 23 δολάρια ανά ουγκιά την Πέμπτη, αφότου κατέγραψαν αθροιστικά κέρδη 17%

στις τελευταίες επτά συνεδριάσεις.

Το ασήμι υποχώρησε 40% από τα υψηλά στην αρχή του χρόνου, στα χαμηλά των 18,19 δολαρίων στις 28 Ιουνίου, ενώ ο χρυσός σημείωσε πτώση 29% την ίδια περίοδο.

Η ζήτηση για τα πολύτιμα μέταλλα εξασθένησε καθώς οι επενδυτές άρχισαν να πιστεύουν περισσότερο σε μια πιο σταθερή οικονομία. Ωστόσο, οι τιμές έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες καθώς η Fed σημειώνει πως τα σχέδιά της να περιορίσει την ποσοτική χαλάρωση θα μπορούσαν να καθυστερήσουν.

“Το ανοδικό ράλι του ασημιού είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει στην τρέχουσα συγκυρία. Η συζήτηση πως το μέταλλο εισέρχεται σε bull market έχει ανάψει για τα καλά το τελευταίο διάστημα”, σχολιάζει ο Stan Shamu, της IG.

«Μία από τις σημαντικότερες χρήσεις του ασημιού είναι η βιομηχανική και πιστεύουμε ότι αυτό ήταν που έδωσε ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο», σημείωσε ο David Lennox, αναλυτής της Fat Prophets, αναφερόμενος στην καλύτερη του αναμενομένου βιομηχανική παραγωγή της Κίνας και στα σημάδια ανάκαμψης της ευρωζώνης.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι παράγοντες που ώθησαν την άνοδο του ασημιού θα συνεχίσουν να πιέζουν το μέταλλο ψηλότερα φέτος και προέβλεψε ότι αυτό θα μπορούσε να φτάσει στα 30-35 δολάρια ανά ουγκιά πριν από το τέλος του χρόνου.

Keywords
Τυχαία Θέματα