Γονατίζει τις επιχειρήσεις η υπερφορολόγηση – Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις αυξήσεις φόρων

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ… ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ) ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ … ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ…

Έρευνα της KPMG δείχνει ότι για το 2014, η Ελλάδα ήταν μια από τις μόλις 9 χώρες που αύξησαν τους συντελεστές φορολογίας των νομικών προσώπων και μάλιστα κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες (από το 20% στο 26%)!

Αντίστοιχη ή μεγαλύτερη αύξηση φόρων είχαν χώρες όπως η Ινδία κατά 33,99%, το Ισραήλ κατά 26,50%, το Λουξεμβούργο κατά 29,22%,
ενώ η Αλβανία αύξησε μεν κατά 5 μονάδες το συντελεστή της για της επιχειρήσεις, αλλά φορολογεί και πάλι πολύ ευνοϊκότερα τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στη χώρα, με μόλις 15%, ενώ άλλες γειτονικές της Ελλάδος χώρες όπως η Βουλγαρία ή τα Σκόπια τις φορολογούν με 10%.

Επίσης, η Πορτογαλία που βρισκόταν σε Μνημόνιο αντιμετωπίζει παρόμοια κρίση με την ελληνική, όχι μόνο μείωσε τον συντελεστή φόρου για τις επιχειρήσεις στο 23% από το 25% αλλά έχει δρομολογήσει και περαιτέρω μείωση στο 19% έως το 2018…

Τέλος, το 2014 ο μέσος συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων στην Ε.Ε. διαμορφώθηκε στο 19,68% ενώ στην Ευρωζώνη έφτασε στο 21,34% κυρίως λόγω αύξησης του μέσου όρου από την ελληνική …φορομανία!

Keywords
Τυχαία Θέματα