Γιατί η ΝΔ είπε “όχι σε όλα” στον Α.Τσίπρα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

“Η Νέα Δημοκρατία εκπλήρωσε το θεσμικό της ρόλο κι εγώ συμμετείχα στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Είναι μία ύψιστη διαδικασία και η Νέα Δημοκρατία διατύπωσε με σαφήνεια τις θέσεις και τις απόψεις της. Είχα τη δυνατότητα να στηλιτεύσω τις θέσεις και τις αστοχίες του κ. Τσίπρα

και της κυβέρνησής του και εξέφρασα την ανησυχία μου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Η γνώμη που αποκόμισα από την ενημέρωση από τον πρωθυπουργό είναι ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλακιωτάκης, φτάνοντας στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού μετά το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Στη Νέα Δημοκρατία τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός ψάχνει για συνενόχους στο ζήτημα του ασφαλιστικού. “Είναι υποκριτικά αυτά που λες. Να κόβεις συντάξεις με την ψήφο σου και μετά να ζητάς να μην κοπούν”, επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πλακιωτάκης απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, όταν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών η συζήτηση έφτασε στο ασφαλιστικό. Παράλληλα, από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνεται ότι το θέμα της συνεννόησης τίθεται υποκριτικά από τον Αλέξη Τσίπρα. “Εμείς ψηφίσαμε το καλοκαίρι χρόνο και πλαίσιο. Μας έσυρες σε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο”, διαμήνυσε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Πλακιωτάκης προς τον πρωθυπουργό.

Κύκλοι προσκείμενοι στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, επεσήμαναν πως συμφωνούν με την απόφαση Πλακιωτάκη να απορρίψει τις προτάσεις Τσίπρα για τη σύσταση Επιτροπών για το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος. “Η δημιουργία μιας ακόμη επιτροπής για το ασφαλιστικό είναι προσχηματική. Το πρόβλημα είναι γνωστό και πλέον πρέπει να συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων. Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αλήθεια πως απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις. Ο κ. Τσίπρας, όμως, το θυμήθηκε αργά καθώς με το να μην ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον περασμένο Δεκέμβριο οδήγησε τη χώρα σε εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 και τορπίλισε στην ουσία την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος”, ανέφεραν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Από την πλευρά τους, συνεργάτες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, σχολίασαν, στον απόηχο της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, πως αυτή ήταν προσχηματική και υπαγορεύτηκε από το κυβερνητικό και εσωκομματικό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα. “Με αυτές τις κινήσεις, υπονομεύει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης προτάσσοντας για μια ακόμη φορά το μικροκομματικό του συμφέρον. Η χώρα πράγματι χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο το οποίο δεν μπορεί ούτε να αντιληφθεί ούτε να υπηρετήσει ο κ. Τσίπρας”, σημείωσαν οι συνεργάτες του υποψήφιου προέδρου.

Μέσω Twitter σχολίασε την παρουσία του κ. Πλακιωτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Ο κ. Πλακιωτάκης πιστεύω ότι χειρίστηκε πολύ ορθά το επικοινωνιακό σόου που είχε στήσει ο κ. Τσίπρας. Η ΝΔ δεν θα γίνει συνένοχός του”, έγραψε ο υποψήφιος πρόεδρος, στον προσωπικό του λογαριασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα