Γερμανοί, περισότερο Έλληνες από τους Έλληνες! – Πλήρωσαν το μερίδιό τους από το κατοχικό δάνειο!

ΕΝΑ ζευγάρι Γερμανών πολιτών, ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge βρέθηκαν στο Ναύπλιο και μετά από συνεννόηση κατέθεσαν στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου το ποσό των 875€. Το πόσο αυτό προκύπτει μετά από τον υπολογισμό των χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που διεκδικεί η χώρα μας, που ανέρχεται σε 70 δισ. ευρώ και διαιρούμενο με τα 80 εκατομμυρίων κατοίκων της Γερμανίας, αντιστοιχεί σε καθέναν Γερμανό πολίτη.

“Η Γερμανία είναι αυτή που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή

του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως είναι για παράδειγμα ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, ο οποίος, υπολογιζόμενος σε 11 δισ. ευρώ, ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δισ. ευρώ.

»Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση να επιστρέψουμε τα 875 ευρώ που μας αναλογούν. Το κάνουμε αυτό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους Γερμανούς να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα».

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στην Πύλη Πολιτισμού ανέφεραν:

«Σε αυτή την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε. Όχι σαν ελεημοσύνη, αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία δείχνουν πολλοί συμπολίτες μας απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί λένε: “Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους”. »Όμως, ο ελληνικός πληθυσμός δεν είναι υπεύθυνος για τα κρατικά χρέη που έγιναν παλιότερα. Λόγο των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων, θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί.

»Η σημερινή κυβέρνηση για πρώτη φορά εκφράζει την πρόθεση να διαπραγματευτεί υπέρ του λαού και εναντίον του μεγάλου κεφαλαίου και να εμποδίσει την λεηλασία της οικονομίας. Εξ αυτού και μόνο θα έπρεπε να υποστηριχθεί από την ΕΕ και να μην μπλοκάρεται. Δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο”…

Keywords
Τυχαία Θέματα