ΓΑΛΛΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΠΡΩΤΟΣ Ο “ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ” Ε. ΜΑΚΡΟΝ

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, ο Μακρόν συγκέντρωσε το 23,75% των ψήφων και η Λεπέν 21,53%, ενώ ακολουθούν ο Φρανσουά Φιγιόν με 19,91% ο Ζαν – Λυκ Μελανσόν με 19,64% και ο σοσιαλιστής Μπενουά Αμόν με 6,35%.

Στις πρώτες δηλώσεις του ο κεντρώος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε πως θέλει να γίνει «ηγέτης όλων των Γάλλων πατριωτών, ενάντια στην απειλή των εθνικιστών» κάνοντας ανοίγματα στους αντιπάλους του που απέτυχαν να μπουν στον

β’ γύρο.

Από την πλευρά της, η ηγέτις του Ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, χαρακτήρισε ιστορικό το αποτέλεσμα και «πράξη περηφάνιας του γαλλικού λαού» δηλώνοντας «υποψήφια του λαού» -σαφής αιχμή προς τον αντίπαλό της, που τον χαρακτηρίζει άνθρωπο του κατεστημένου και των ελίτ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΡΟΝ

Ο Μακρόν, που γεννήθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 1977, φοίτησε στα καλύτερα γαλλικά σχολεία, έκανε περιουσία όταν εργαζόταν στην επενδυτική τράπεζα Rothschild και στη συνέχεια εντάχθηκε στην ομάδα του απερχόμενου Γάλλο προέδρου Φρανσουά Ολάντ, το 2012, και γρήγορα έγινε υπουργός Οικονομίας.

Εκεί καταφέρθηκε ενάντια σε βασικές αρχές του κοινωνικού μοντέλου, όπως η εργάσιμη εβδομάδα των 35 ωρών και η μονιμότητα στον δημόσιο τομέα.

Αυτά ήταν μηνύματα που τον έκαναν έναν από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς στη Γαλλία, ένα μεγάλο επίτευγμα για έναν πρώην τραπεζίτη

Keywords
Τυχαία Θέματα