Χάρηκαν την επιτυχία Μακρόν, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, Γεννηματά

Με ένα tweet στον προσωπικό του λογαριασμό ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του που στις γαλλικές εκλογές δεν επικράτησε ο “αριστοδεξιός λαϊκισμός” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης έγραψε: ” Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστοδεξιού λαϊκισμού”

—–-Φ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: Όλοι στηρίζουμε τη μάχη που θα δώσει για την Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενάντια στην ακροδεξιά υποψήφια

—–Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: “Ουφ! Αναστεναγμός ανακούφισης. Ο Μακρόν είναι πρώτος. Φασίστες, λαϊκιστές και αντιευρωπαϊστές μπορούν να κοιμηθούν αγκαλιά και να κλάψουν παρέα”

—-Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο πρόεδρος της Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε: “Τα υψηλά ποσοστά που έλαβε η ακροδεξιά και αντιευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν με τις ρατσιστικές θέσεις είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά για την Γαλλία και ολόκληρη την Ευρώπη. Η είσοδος στον δεύτερο γύρο είναι μία εξέλιξη ιδιαιτέρως αρνητική. Στον δεύτερο γύρο πρέπει να στηριχθεί από τις δημοκρατικές δυνάμεις και να εκλεγεί ο Μακρόν, ο κεντρώος φιλοευρωπαίος υποψήφιος με σοσιαλδημοκρατική προέλευση που εξέφρασε το αίτημα για ανανέωση με την ελπίδα όλων μας να προχωρήσει σε μία προοδευτική και μεταρρυθμιστική πολιτική με αλλαγή πολιτικών εντός της Ε.Ε. υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης και όχι της δογματικής λιτότητας. Η ακροδεξιά δεν πρέπει να επικρατήσει στην Γαλλία. Θα είναι ήττα για την δημοκρατία και την Ευρώπη“.
—–Η Χρυσή Αυγή δήλωσε: “Οι Γάλλοι Πατριώτες σημείωσαν σήμερα μία μεγάλη Νίκη. Μία Νίκη της Ευρώπης των Εθνών ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, την ισλαμοποίηση και την λαθρομετανάστευση.Μία Νίκη που αποτελεί προάγγελο της επικράτησης όλων των Εθνικών Κινημάτων στην Ευρώπη και πρώτα απ’ όλα της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.Σύμφωνα με τα exit poll η Μαρίν Λεπέν περνά στον δεύτερο γύρο και διεκδικεί με αξιώσεις την Γαλλική Προεδρία“.

Ο ΣΥΡΙΖΑ

Την στάση του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο, παρά την εκφρασμένη αντίθεσή του στο πρόγραμμα του κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν, θα τον στηρίξει στον β’ γύρο ενάντια στην Μαρίν Λεπέν, υποστήριξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αριστερή στάση ευθύνης από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν», σχολίασε η κ. Σβίγκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζαν-Λουκ Μελανσόν, ο οποίος στηρίχθηκε τόσο από το Γαλλικό ΚΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, απέφυγε να λάβει θέση εν όψει του δεύτερου γύρου, επικρίνοντας τόσο τον Εμ. Μακρόν όσο και τη Μ. Λεπέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα