Γ. Βαρουφάκης: Το μνημόνιο τελείωσε – Συνδυάσαμε τη λογική με την ιδεολογία – Αποτρέψαμε τα υφεσιακά μέτρα

Αλλάξαμε σελίδα ως Ελλάδα και Ευρώπη. Συνδυάσαμε λογική με ιδεολογία, σεβασμό για κανόνες με σεβασμό για Δημοκρατία, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του Eurogroup.

Παρά τα ασφυκτικά απάνθρωπα περιθώρια της 28/2 δείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε σε αυτά τα πλαίσια με θετικό αποτέλεσμα, τόνισε.

Όπως εξήγησε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, δεσμευθήκαμε να μην προβούμε σε μονομερείς κινήσεις

με αρνητικό αποτέλεσμα σε δημοσιονομική ισορροπία και σε ανάκαμψη της χώρας

«Αποτρέψαμε νέα υφεσιακά μέτρα. Αναιρέθηκαν δεσμεύσεις μειώσεις συντάξεων αύξησης ΦΠΑ που είχε δεσμευθεί η προηγούμενη κυβέρνηση.

Δεσμευθήκαμε να μην προβούμε σε μονομερείς κινήσεις με αρνητικό αποτέλεσμα σε δημοσιονομική ισορροπία και σε ανάκαμψη της χώρας.

Γινόμαστε συνσυγγραφείς των στοχευμένων μεταρρυθμίσεων στις κακοήθειες της ελληνικής κοινωνίας που δεν αγγίχτηκαν ποτέ», ανέφερε ο Γ. Βαρουφάκης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αισιόδοξος ότι στο τέλος θα βγει “λευκός καπνός” και θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα εμφανίστηκε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

“Περιμένουμε από τους εταίρους μας να διανύσουν το 1/5 της διαδρομής”, τόνισε, δίνοντας έμφαση στη μεγάλη απόσταση που έχει διανύσει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Ο Γ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε εποικοδομητικές τις συζητήσεις της Ελλάδας με τους εταίρους.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

«Έχουμε κάνει πολλά για μια συμφωνία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.

«Αυτό που δε θα δεχθούμε είναι η δημοσιονομική προσαρμογή να συνεχιστεί επειδή έτσι θέλουν οι κανόνες.»

«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο» πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, και εκτίμησε ότι «ο μόνος λόγος να συνεχιστεί αυτό είναι ιδεολογικός, ή μια τιμωρητική βάση.»

Keywords
Τυχαία Θέματα