ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – Συνέντευξη:Χαρτί διαπραγμάτευσης τα «λάθη» ΕΕ, ΔΝΤ – Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ

20:54 8/6/2013 - Πηγή: BankWars

Ως χαρτί διαπραγμάτευσης με την τρόικα χαρακτηρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας το μπαράζ ομολογιών από αξιωματούχους του ΔΝΤ ότι έγιναν λάθη στα μέτρα που ελήφθησαν για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως για την καθυστέρηση του κουρέματος του χρέους.

Αν και η κυβέρνηση επί του παρόντος δεν παίρνει θέση στη διαμάχη

που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΔΝΤ-ΕΕ με αφορμή την έκθεση του δεύτερου, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής δύναμη διαπραγμάτευσης την έκθεση του ΔΝΤ περί λάθους στο ελληνικό πρόγραμμα ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αθετήσουμε τις δεσμεύσεις μας.

Αναφερόμενος ωστόσο στην υπογραφή του πρώτου Μνημονίου επισημαίνει: «Τότε δεν ήμασταν έτοιμοι ούτε εμείς, ούτε η τρόικα. Σήμερα η χώρα έχει σωθεί, δεν απειλείται με έξοδο από το ευρώ, ούτε με χρεοκοπία. Αν δεν είχαν γίνει όσα έγιναν, σήμερα θα ήμασταν Συρία».

Ο υπουργός Οικονομικών μάλιστα παραδέχεται πως «η έκθεση Τόμσεν δίνει τη χαριστική βολή στο ΠΑΣΟΚ», αφού η κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν εκείνη που έκανε τη διαπραγμάτευση του πρώτου μνημονίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα