ΤΟΥΡΚΙΑ: Κυριακή ώρα 15.00 στην Πλατεία Ταξίμ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Οχι» σε πρόωρες εκλογές

19:48 8/6/2013 - Πηγή: BankWars

UPD: Την Κυριακή οι διαδηλωτές έχουν κάνει έκκληση για μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Ταξίμ, στις 15.00 μετά το μεσημέρι.Η τουρκική αστυνομία έριξε απόψε δακρυγόνα και έκανε χρήση κανονιών νερού για να απωθήσει 5.000 διαδηλωτές στο κέντρο της Άγκυρας.

Εκατοντάδες αστυνομικοί με εξάρτιση έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές

που διέκοψαν την κυκλοφορία και αρνήθηκαν να διαλυθούν, παρά τις προσταγές των αρχών, στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, εστία των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά κανάλια.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης της Τουρκίας διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον πρωθυπουργό Ερντογάν να αποφασίζει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, «απαντώντας» έτσι στις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη και άλλες τουρκικές πόλεις.

Μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν, εξερχόμενος ο εκπρόσωπος τύπου δήλωσε: «Οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν το Μάρτιο του 2014, οι προεδρικές εκλογές τον Αύγουστο του 2014 και οι βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2015».

Keywords
Τυχαία Θέματα