Γ. Μηλιός: Καθησυχάζει όσους έχουν εισόδημα πάνω από 40.000 – “Δεν έχουν λόγους να φοβούνται τη φορολογική μας πολιτική”

Ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός μίλησε σήμερα στον Real FM για την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει το κόμμα σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση.

Στο ερώτημα αν έχει λόγο να φοβάται όποιος έχει εισόδημα πάνω από 40.000 – 50.000 ευρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -αν εκλεγεί- θα πάει σε εξαιρετικά υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, ο κ. Μηλιός

απάντησε:

“Δεν έχουν λόγους να φοβούνται. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι χρειαζόμαστε έσοδα για να μπορέσουμε να έχουνε κοινωνικό κράτος και κρατική προστασία, δημόσια Υγεία και Παιδεία.

Αυτό θα γίνει όχι με την καταλήστευση των εισοδημάτων, ιδίως των μεσαίων τάξεων, όπως γίνεται τώρα, αλλά με ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και με πάταξη ακραίων, άνομων πρακτικών οι οποίες δεν πρέπει να υπάρχουν και όσοι τις κάνουνε είναι οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζονται πρακτικές όπως είναι η απόκρυψη των εισοδημάτων, οι ενδοομιλικές συναλλαγές, οι λαθρεμπορίες τσιγάρων και πετρελαιοειδών κτλ. Είναι οι μόνες κατηγορίες που πρέπει να φοβούνται. Όλες οι άλλες, κάθε άλλο, θα ελαφρύνουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα