Γ. Κατρούγκαλος: Μέχρι 22/02 στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

‘Εως τις 22 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη τύπου από κοινού με τον πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Thomas Handel.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την υπογραφή μας αλλά με τις δικές μας επιλογές» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος. «Ελπίζω πως έως τις 22 Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά η ομάδα εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για

το ελληνικό Ασφαλιστικό να έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και το νομοσχέδιο να έχει έλθει στη Βουλή» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος έκανε λόγο για μια σκληρή διαπραγμάτευση. Ωστόσο, εξέφρασε τη πεποίθηση του ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να καταλήξει σε αποτελέσματα που θα δείχνουν «προσήλωση στην Ευρώπη της ευημερίας».

Από την πλευρά του ο Thomas Handel υποστήριξε πως «κάποια τμήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνούνται να συνεργαστούν με την Ευρωκοινοβούλιο για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα». «Το θέμα αυτό θα το επαναφέρω στις συνομιλίες μου με τον κ. Martin Schulz, πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Η Ελλάδα συχνά δαιμονοοποιείται στην Γερμανία. Όποιος δεν σκοπεύει σοβαρά να βοηθήσει την Ελλάδα, να σιωπήσει σε θέματα προσφυγικά» επεσήμανε ο Handel.

Keywords
Τυχαία Θέματα