Μοσκοβισί: Επιστρέφει στην Αθήνα η τρόικα – Καμία σχέση το ελληνικό πρόγραμμα με τη Σένγκεν

Στο τέλος της εβδομάδας θα επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν για τη συνθήκη Σένγκεν δεν συνδέονται με την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Η Κομισιόν έδωσε διορία τριών μηνών στην Ελλάδα, προκειμένου να ελέγξει τις προσφυγικές ροές. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξει

προσφυγή στο άρθρο 26 της Συνθήκης Σένγκεν που δίνει το δικαίωμα αναστολής της συνθήκης για διάστημα από 6 μήνες έως και δυο χρόνια.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραμελήσει σοβαρά τις υποχρεώσεις της στον έλεγχο των συνόρων, αν και από το Νοέμβριο έχει σημειώσει πρόοδο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων.

“Αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα”, ανέφερε. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει άνευ προηγουμένου προκλήσεις λόγω του προσφυγικού, θέτοντας σοβαρά εμπόδια στη λειτουργία της ζώνης Σέγκεν, το μεγαλύτερο επίτευγμα της Ένωσης, τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα