Φ.ΟΛΑΝΤ: Έφτασε στην Αθήνα με …ψήφο εμπιστοσύνης στον Σαμαρά

Στην Αθήνα έφτασε το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ ο οποίος έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που θα αναχωρήσει αύριο το απόγευμα από την ελληνική πρωτεύουσα, αναμένεται να υπενθυμίσει τον ρόλο της Γαλλίας

ώστε να κλείσει το ελληνικό μέτωπο και να υπογραμμίσει πως η επίσκεψή του αποτελεί ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης προς τις προσπάθειες της χώρας και της ελληνικής κυβέρνησης.

«Καλώ τους Γάλλους επενδυτές να αδράξουν όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται στην Ελλάδα. Αυτό επιτάσσει το κοινό συμφέρον», επεσήμανε χθες ο κ. Ολάντ, σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Όπως αναγνωρίζουν ορισμένα γαλλικά μίντια, στόχος του είναι να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποφέρουν καρπούς.

Αυτές τις ώρες η Γαλλία προτίθεται να προσφέρει στην Ελλάδα την τεχνογνωσία της για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, ιδιαίτερα στους τομείς της φορολογίας, της δικαιοσύνης και της δημόσιας υγείας, με άλλα λόγια για τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους.

Εάν είχε να διαλέξει ο Φρανσουά Ολάντ, σίγουρα δεν θα επέλεγε αυτήν την εβδομάδα για να επισκεφθεί την Αθήνα και αυτό γιατί είναι μια εβδομάδα πανικού για τη Γαλλία.

Την Παρασκευή η Κομισιόν πρόκειται να παρουσιάσει τις οικονομικές προβλέψεις 2013-14 για τις χώρες- μέλη της EE. Η Γαλλία, που έχει κάνει τους υπολογισμούς της με βάση μια ανάπτυξη 0,8%, βιώνει το γεγονός σαν την σκληρή ώρα της αλήθειας.

Πρόγραμμα

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ολιγόωρης επίσημης επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην ελληνική πρωτεύουσα ακολουθεί το τελετουργικό υποδοχής του στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε να ξεκινήσουν έπειτα οι διμερείς συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου της Γαλλίας και του έλληνα Πρωθυπουργού.

Μετά τις κοινές δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ και του Αντώνη Σαμαρά έχει προγραμματιστεί γεύμα εργασίας πάλι στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 15.30 έχει οριστεί νέα κατ’ ιδίαν συνάντηση Ολάντ – Βενιζέλου στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας και έπειτα ο Πρωθυπουργός θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Γαλλίας στο ξενοδοχείο Χίλτον όπου έχει οριστεί συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα