Φίλης: Αν δεν ρυθμιστεί το χρέος όλη η έξοδος τελεί υπό το καθεστώς μιας μεγάλης αμφιβολίας

10:26 8/6/2018 - Πηγή: BankWars

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης μιλώντας σήμερα για το θέμα του χρέους επεσήμανε ότι υπάρχει «αλλαγή σκηνικού».

«Αν δεν ρυθμιστεί, όλη η έξοδος τελεί υπό το καθεστώς μιας μεγάλης αμφιβολίας, διότι βγαίνουμε μεν, αλλά πώς θα έρθουν επενδύσεις. Βγαίνουμε μεν αλλά με πλεονάσματα έως και 5,2% στο τέλος» είπε ο πρώην υπουργός στο Θέμα 104,6.

«Δεν είναι εύκολο να πετύχεις τον μείζονα στόχο που είναι διπλός: αφενός η σύγκλιση της οικονομίας με τις μείζονες ευρωπαικές οικονομίες και ο δεύτερος η σύγκλιση

η εσωτερική, να ξεπεράσουμε τις ανισότητες που προϋπήρχαν» συμπλήρωσε.

Ο κ. Φίλης τόνισε την ανάγκη η συμφωνία για το Σκοπιανό όταν έρθει στη Βουλή να ψηφιστεί «με το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακόμα και με 200 βουλευτές».

«Εάν οι βουλευτές ψηφίσουν με τη συνείδησή τους η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγάλη. Αν μπουν κομματικές γραμμές τότε θα είναι άλλο το αποτέλεσμα. Το Σύνταγμα δεν επιβάλει 180. Η καλή πολιτική σκοπιμότητα επιβάλει να επιδιώξουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη Βουλή. Να περάσει και με 200» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο ενώ η ανάγκη επίλυσης του Σκοπιανού «ξεκίνησε με αρνητικό συσχετισμό στην κοινωνία από τ0υς φόβους -μερικοί εκ των οποίων είναι πραγματικοί- η κοινή γνώμη αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κλείσει το Μακεδονικό με επωφελείς εθνικά όρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα