Φαήλος για Άδωνι: “Είναι τίμιος, δουλευταράς και τρελός – Γάτα με τσιριχτή φωνή, αλλά πιάνει ποντίκια”

«O Άδωνις έχει τρία βασικά προσόντα: είναι τίμιος, δουλευταράς και τρελός». Με τη φράση αυτή ο Φαήλος Κρανιδιώτης περιγράφει τη σχέση μίσους και συμπάθειας μεταξύ του ιδίου και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως γράφει στο άρθρο του στην εφημερίδα Δημοκρατία,

ο Άδωνις είναι γάτα και η «γάτα αυτή μπορεί να έχει τσιριχτή φωνή…αλλά πάντως σίγουρα πιάνει ποντίκια και άλλα τροκτικά».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης ξεκαθαρίζει ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει τσακωθεί με τον κ. Γεωργιάδη: «Του είχα κάνει σκληρή κριτική, μπήκε, απάντησε και είχαμε έναν δημόσιο, σκληρό αλλά ευθύ διάλογο. Τον είχα μεμφθεί για θέσεις δικές του και την πολιτεία του ΛΑΟΣ, για έλλειψη μέτρου και για το στιλ με το οποίο πούλαγε τα βιβλία του» γράφει και παράλληλα στιλιτεύει τις συνεχείς δημόσιες εμφανίσεις του: «Δεν μου πάει πολλές φορές το στιλ του, έχω αλλεργία στην κοσμική ζωή… Ούτε το αλκοολίκι με τα ΜΜΕ καταλαβαίνω. Κι ορισμένες φορές η φωνή του, ειδικά όταν εκνευρίζεται, με κάνει να θέλω να πετάξω κάτι στην τηλεόραση».

Από την άλλη μεριά όμως, αναγνωρίζει την μεγάλη προσπάθεια που έχει κάνει από μικρός, «όταν πιτσιρικάς κι ορφανός αγωνιζόταν να συντηρήσει εαυτόν και τ’ αδέρφια του, κρατώντας την οικογενειακή εκδοτική επιχείρηση όρθια με νύχια και με δόντια. Αρα, πρώτον, έχει ένσημα. Πολλά κι αληθινά. Ξέρει τι εστί βερίκοκο».

Όπως γράφει ο κ. Κρανιδιώτης, ο Άδωνις επιχείρησε και κατάφερε να βάλει ένα φρένο στις σπατάλες στη δημόσια υγεία, ενώ σε άλλο σημείο εκφράζει ειρωνικά τη «συμπαράστασή» του στους τηλεοπτικοιύς αντιπάλους του Άδωνι, γράφοντας: «Ως υπουργό Υγείας τον έχω παρακολουθήσει με προσοχή, στην ακατάλληλη δι’ ανηλίκους θέση που έχει φέρει κατ’ επανάληψη τους Τσε της φακής από την Κουμουνδούρου. Τον λυπήθηκα τον Βαρεμένο, πόνεσε η ψυχή μου τον Κυρίτση, δάκρυσα για τον Αρβανίτη, που ψέλλιζε για τους νεκρούς… του Πολυτεχνείου, όταν η κουβέντα αφορούσε τα φάρμακα! «Γεια σου, Αρβανίτη», «κουκιά σπέρνω»!».

Τελειώνοντας το άρθρο του σημειώνει ότι θα τον ψήφιζε δαγκωτό: «θα τον ψήφιζα δαγκωτό. Οποιος θέλει καλλικέλαδους, να βάλει Βανδή ή Νότη. Ανάλογα με το γούστο του ο καθείς. Οποιος θέλει πρακτικές λύσεις και νοικοκύρεμα στην Υγεία και τους ψευτοπροοδευτικούς με το βρακί στον αστράγαλο, βάζει Αδωνι…».

Original article: Φαήλος για Άδωνι: “Είναι τίμιος, δουλευταράς και τρελός – Γάτα με τσιριχτή φωνή, αλλά πιάνει ποντίκια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα