ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Εκτός διεκδίκησης το Κατάρ

Εκτός της διεκδίκησης της πρώην έκτασης του αεροδρομίου του Ελληνικού βγαίνει για μία ακόμη φορά το Κατάρ, στο …παρά πέντε της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Qatari Diar, θυγατρική της Qatar Authority Investment, ενημέρωσε τη διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει

στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την οποία η καταληκτική ημερομηνία επισήμως, λήγει στις 29 Νοεμβρίου- ανεπισήμως ωστόσο έχει ήδη δοθεί εκ νέου παράταση δεδομένου του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του έργου.

Πλέον, απομένουν τρείς υποψήφιοι επενδυτές, ο ισραηλινός όμιλος Elbit, η Lamda Development και η βρετανική London & Regional Properties, οι οποίοι έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα Μαραθώνιο διαβουλεύσεων αφενός με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να επιλυθούν θέματα σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού, αφετέρου με υποψηφίους συνεταίρους δεδομένου ότι το έργο, λόγω μεγέθους, δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί από έναν και μόνο επενδυτή.

Από την πλευρά του, το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να αναμένει δύο προσφορές, με πιο ισχυρές τις πιθανότητες συμμετοχής της ισραηλινής Elbit και της θυγατρικής του ομίλου Λάτση. Μάλιστα, η Lamda Development φέρεται να έχει πραγματοποιήσει επαφές, μεταξύ άλλων, και με τον κινεζικό όμιλο Fosun, ο οποίος επιδεικνύει εσχάτως μεγάλη κινητικότητα στην ελληνική αγορά.

Original article: ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Εκτός διεκδίκησης το Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα