Ευρωζώνη: Στο 51,1 υποχώρησε ο ΡΜΙ μεταποίησης τον Σεπτέμβριο

Σε περιοχή ανάπτυξης κινήθηκε για τρίτο συνεχή μήνα ο δείκτης ΡΜΙ που αποτυπώνει τις δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό κλάδο μεταποίησης, αν και καταγράφεται επιβράδυνση από τον προηγούμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 51,1 το Σεπτέμβριο από 51,4 τον Αύγουστο που ήταν και το υψηλότερο επίπεδο 26 μηνών.

Παρόλα αυτά, οι αναλυτές της Markit εκτιμούν πως τα στοιχεία δείχνουν ότι ο μεταποιητικός κλάδος της ευρωζώνης βγαίνει από την ύφεση και πως αποτυπώνεται βελτίωση της ζήτησης και στις χώρες της περιφέρειας.

«Η βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο μεταποίησης της ευρωζώνης για τρίτο συνεχή μήνα το Σεπτέμβριο αποτελεί καθησυχαστικό μήνυμα ότι ο κλάδος παρέχει την καθόλα απαραίτητη άνοδο για την ευρύτερη περιοχή που είχε καταληφθεί από την ύφεση» δηλώνει ο Κρις Γουίλιαμσον, επικεφαλής ανάλυσης της Markit και συμπληρώνει: «Δεν πρέπει όμως, να παρασυρόμαστε. Αν και τους τελευταίους μήνες έχουμε την καλύτερη πορεία διετίας, ο ΡΜΙ μειώθηκε οριακά συγκριτικά με τον Αύγουστο και παραμένει οριακά πάνω από το 50 (που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση δραστηριοτήτων) γεγονός που υποδεικνύει ότι διανύουμε τα πρώτα βήματα μίας ευάλωτης ανάκαμψης».

Στη Γερμανία, ο δείκτης ΡΜΙ άγγιξε το 51,1 χαμηλότερα από την αρχική ένδειξη του δείκτη στο 51,3 αλλά και από το επίπεδο του Αυγούστου όταν ο δείκτης είχε αγγίξει το 51,8.

Στη Γαλλία καταγράφηκε η υψηλότερη ένδειξη 19 μηνών. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο 49,8 από 49,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν νέα μείωση στο 49.5

Στην Ισπανία ο ΡΜΙ μεταποίησης διαμορφώθηκε στο 50,7 από 51,1 τον προηγούμενο μήνα και στην Ιταλία στο 50,8 από 51,3 τον Αύγουστο

Keywords
Τυχαία Θέματα