ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Δημοψήφισμα για Grexit αν δεν πετύχουμε βιώσιμη συμφωνία

Αν δεν υπάρξει μια βιώσιμη συμφωνία για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση θα απευθυνθεί στον ελληνικό λαό για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών και συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με το BBC Radio 4, ο κ.Τσακαλώτος

εκτίμησε ότι εάν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, το ευρώ θα καταρρεύσει. Επίσης υοστήριξε πως η όποια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών θα πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμη.

«Πριν μια δύο εβδομάδες προτείναμε τις ιδέες μας, οι οποίες πιστεύαμε ότι ήταν ο κοινός τόπος των διαπραγματεύσεων των τελευταίων δύο – τριών μηνών.
Πιστεύουμε ότι επιδείξαμε συμβιβαστική διάθεση, παρουσιάσαμε τις απόψεις μας, την ώρα που οι θεσμοί μας εμφάνισαν ένα κείμενο που ήταν πολύ κοντά στις αρχικές προτάσεις τους. Αυτό που λέμε είναι ότι περαιτέρω συμβιβασμοί μπορούν να γίνουν.

Μπορούμε να αναζητήσουμε κοινό έδαφος, αλλά το τελικό αποτέλεσμα που θα συμφωνήσουμε για τις μεταρρυθμίσεις, για την μελλοντική χρηματοδότηση, για τις επενδύσεις πρέπει να είναι οικονομικά εφικτό» υπογράμμισε ο κ.Τσακαλώτος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της στο δημοσιονομικό σκέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα