Ευ. Μυτιληναίος: Ο κίνδυνος Grexit παραμένει – Μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις τα “κόκκινα δάνεια”

Δραματική προειδοποίηση απευθύνει ο πρόεδρος του Ομίλου Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο, καθώς η απειλεί του Grexit παραμένει.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, o κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσουν ή να ανακεφαλαιοποιηθούν.

“Η άποψή μου, όπως και η άποψη πολλών είναι ότι η χώρα είναι ακόμη υπό τον πραγματικό κίνδυνο

του Grexit. Αυτό το μήνυμα δεν μεταδόθηκε σωστά κατά την προεκλογική εκστρατεία”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

“Χάνουμε την αίσθηση του εθνικού επείγοντος, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την παραμονή στην ευρωζώνη”, πρόσθεσε.

Ο κ. Μυτιληναίος προειδοποίησε επίσης για την ανάγκη αναδιοργάνωσης της οικονομίας, με τον “κακοποιημένο από την ύφεση ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις με υψηλά χρέη μπορεί να αντιμετωπίζουν τη χρεοκοπία, όταν οι τράπεζες προχωρήσουν σε εκκαθάριση των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων, η οποία είναι μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την ανακεφαλαιοποίησή τους. «Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην οικονομία αυτή τη στιγμή», είπε. «Πολλές επιχειρήσεις θα πρέπει να κλείσoυν ή να ανακεφαλαιοποιηθούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα