Έτσι θα γίνει η επιλογή Διευθυντών στο Δημόσιο – Υψηλά επιδόματα ευθύνης

Το πράσινο φως δόθηκε ήδη από την πολιτική ηγεσία για να ξεκινήσει πιλοτικά η ανάδειξη νέων προϊσταμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ προετοιμάζονται να ενταχθούν στη διαδικασία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως ο ΟΓΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Η επιλογή των προϊσταμένων πραγματοποιείται με διαδικασίες-εξπρές και μοριοδότηση κριτηρίων που αφορούν την εμπειρία και τις σπουδές των υποψηφίων, οι οποίες περιγράφονται στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου 3839

του 2010.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αυτές τις ημέρες επεξεργάζεται νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει το μόνιμο σύστημα επιλογής προϊσταμένων και θα εφαρμοστεί με νέα οργανογράμματα από το επόμενο έτος.

Μαγνήτη για τους υπαλλήλους που έχουν τις προϋποθέσεις για να κριθούν, αποτελούν τα υψηλά επιδόματα ευθύνης, που αντιστοιχούν σε 250 ευρώ για τον τμηματάρχη, 400 για τον διευθυντή και 900 ευρώ για τους γενικούς διευθυντές.

Τα κριτήρια της μοριοδότησης

Επαγγελματικά – τεχνικά προσόντα

Ο βαθμός του πτυχίου πολλαπλασιάζεται επί 25Το διδακτορικό δίνει 200 μόρια100 μόρια για διδακτορικό σε άλλο αντικείμενο160 μόρια για συναφή με το αντικείμενο εργασίας μεταπτυχιακό τίτλο180 μόρια για αποφοίτηση από σχολή δημόσιας διοίκησης80 μόρια για μεταπτυχιακό σε άλλο γνωστικό αντικείμενο80 μόρια για άριστη, 50 για μέτρια και 30 για μέτρια γνώση ξένης γλώσσας.

Εργασιακή-Διοικητική εμπειρία

10 μόρια για κάθε έτος προϋπηρεσίαςΈως 380 μόρια για προϋπηρεσία σε διευθυντική θέσηΕως 300 μόρια για θέση διευθυντήΈως 200 μόρια για προϋπηρεσία σε θέση τμηματάρχη

Ικανότητες-δεξιότητες

300 μόρια από υπηρεσιακή αξιολόγηση80 μόρια για συγγραφικό έργο70 μόρια από έπαινο

Με πληροφορίες από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα