Απόψε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ ο Α.Τσίπρας – Το πρόγραμμα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α.Τσίπρας θα βρεθεί από απόψε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ. Θα απευθύνει μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών θα καλέσει σε κοινωνικές κινητοποιήσεις και θα ζητήσει άμεσα εκλογές.

Οι

δεσμεύσεις που θα αναλάβει αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση:

(α) Κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης με άμεσα μέτρα ανακούφισης των θυμάτων του μνημονίου. Αυτός ο άξονας κυβερνητικής πολιτικής προωθείται ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας.

(β) Επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με στόχο τις ρυθμίσεις που έχουμε περιγράψει και οι οποίες, αντίθετα από τις ισχύουσες, θα διευκολύνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

(γ) Εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, με έμφαση στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων σε σχέση με την παραγωγική ανασυγκρότηση.

(δ) Δέσμη ριζικών θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και την παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα ή/ και ευθύνονται για τα καταστροφικά μνημόνια».

Το πρόγραμμα

Το βράδι θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο (7.30 μμ).

Το Σάββατο:

Στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί τον χώρο της 78ης ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘHELEXPO A.E. (γραφεία Διοίκησης).

Αμέσως μετά θα συναντηθεί με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΘ- Ηelexpo (Γραφεία Διοίκησης).

Στις 11 το πρωί θα κάνει περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και τα περίπτερα της ΔΕΘ.

Στις 12.30_ θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, (Μέγαρο Δημαρχείου) και μία ώρα αργότερα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ( Γραφεία Περιφέρειας).

Στις 6.30 το απόγευμα θα μιλήσει, αλλά κα θα έχει συνάντηση – διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης).

Την Κυριακή θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, 13.00).

Keywords
Τυχαία Θέματα