ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Χρηματοδοτεί νέες καινοτόμες επιχειρήσεις – Τι είναι το πρόγραμμα NBG Business Seeds

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας άρχισε να διοχετεύει ζεστό χρήμα στην πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις. Μάλιστα τις επιχειρήσεις με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, εκείνες που εντάσσονται στο δυναμικό ρεύμα της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας ή που διακρίνονται στα πεδία της καινοτομίας και της εξωστρέφειας.

Όπως γράφει και το NewMoney.gr, ήδη απο τον περασμένο Μάιο η διοίκηση της Εθνικής ανακοίνωσε το ολοκληρωμένο πρόγραμμα NBG Business Seeds με αρχικό προϋπολογισμό που έφτανε

το ποσό των 15 εκατ. ευρώ. Με το πρόγραμμα NBG Business Seeds καλύπτονται χρηματοδοτικά οι ανάγκες όλων αυτών των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και των λεγόμενων νεοφυών, στα τρία βασικά στάδιά τους: δημιουργία, πρώτα βήματα, ωρίμανση και εξωστρέφεια. Οι τρεις τύποι ή τρόποι χρηματοδότησης είναι:

– χρηματοδοτήσεις ειδικού σκοπού – angel financing,
– δάνεια σε νεοφυείς επιχειρήσεις,
– δάνεια σε πιο ώριμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Οι υποψήφιες εταιρείες προεπιλέγονται σε πρώτη φάση μέσα από τον διαγωνισμό «i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία» και από τη συνεργασία της Εθνικής με την Εndeavor Greece, χωρίς να αποκλείονται υποψήφιες εταιρείες από θερμοκοιτίδες, συνεργατικούς χώρους, συνεργαζόμενους διαγωνισμούς πανεπιστημίων.

Ως γνωστόν, η Εθνική Τράπεζα έχει θεσμοθετήσει τον δια­γωνισμό «i-bank Καινοτομία και Τεχνολογία», προβάλλοντας επιτυχώς ιδέες, επιχειρηματικά σχέδια και start-ups, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενθάρρυνση και ανάδειξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Ο διαγωνισμός τρέχει φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά, με τον χρονικό ορίζοντα για την υποβολή προτάσεων να λήγει την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα έχει προχωρήσει σε μια στρατηγικού τύπου συνεργασία με την Endeavor Greece (www.endeavor.org.gr). Η τελευταία είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας με γραφεία σε 20 χώρες, κυρίως σε Λατινική Αμερική, Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία. Το 2012 ξεκίνησε να λειτουργεί και στην Ελλάδα δίνοντας έμφαση σε επιλεγμένες scale-up εταιρείες που θα συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Η συνεργασία με την Εθνική έγκειται στην ανάδειξη προτάσεων χρηματοδότησης αυτών των νεοφυών επιχειρήσεων και την παροχή υπηρεσιών mentoring.

Δείτε ποιές είναι οι πρώτες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο NBG Business Seeds στο NewMoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα