Συνεχίζεται ο καβγάς ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ για τις …καταθέσεις του Άδωνι

[UPD] Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μετά τη δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Mega, ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του από τις τράπεζες αν εκλεγεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος

του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι «είναι ο πρώτος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού που λέει ότι θα αποσύρει τις καταθέσεις του. Αμ, δεν θα σας ακολουθήσουν οι Έλληνες πολίτες. Τους καλείται να αποθάνουν».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «δεν θα φύγουν επειδή το είπα εγώ. Εγώ είπε αυτό που λέει όλος ο κόσμος στα καφενεία. Θα φύγουν αν εσείς δεν ξεκαθαρίσετε, καθαρά όμως, τι θα κάνετε».

«Έχετε κρυφό σχέδιο. Θα πάτε, θα σας πουν όχι και θα γυρίσετε να κάνετε κάποιου είδους δημοψήφισμα που θα μας βγάλει έξω από την Ε.Ε.», υποστήριξε για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης, ενώ ανέφερε πως το θέμα των καταθέσεων είναι θέμα τραπεζικής πίστης.

«Μέχρι το 2012 μειώθηκαν οι καταθέσεις κατά 75 δις», αλλά «μετά την κυβέρνηση Σαμαρά, όταν διασφαλίσθηκε η θέση μας στο ευρώ, από τα 25 δις που πήγαν έξω επέστρεψαν 15 δις», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΟ: ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ο ΑΔΩΝΙΣ;

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επικίνδυνες δηλώσεις – Άδ. Γεωργιάδης: Αν πέσει ο Σαμαράς θα βγάλω τα λεφτά μου έξω – Έντονες αντιδράσεις

Στην τακτική της κινδυνολογίας επιμένει η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κλείσει την ψαλίδα της δημοσκοπικής διαφοράς που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, οι δηλώσεις περί bank run, σε περίπτωση εκλογικής νίκης του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα, δεν βοηθούν το οικονομικό και χρηματιστηριακό κλίμα και προκαλούν έντονες αντιδράσεις.

Ο κοινοβουλευτικός εκπροσώπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε σήμερα ότι αν «πέσει» η κυβέρνηση Σαμαρά, θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες και θα τα μεταφέρει στο εξωτερικό.

Απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο πρόσθεσε ότι εκτιμά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όλες οι τράπεζες θα κλείσουν.

Ο Γ. Βαρεμένος αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει παρέμβει κάποια τραπεζική αρχή για τις σχετικές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογες δηλώσεις προέβη την προηγούμενη εβδομάδα και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι αν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχει στις τράπεζες, ούτε ένα ευρώ.

Οι σημερινές δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν την αντίδραση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter:

‘”Απειλούν με bank run,με “πρωτοπόρο” τον Σαμαρά,αν χάσουν τις εκλογές. “Υπηρέτες” του δημόσιου συμφέροντος. Η “καρέκλα”,πάνω από την πατρίδα”.

Γ. Μιχελογιαννάκης: Να παρέμβουν οι εισαγγελικές αρχές

Παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών για τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ‘Αδωνι Γεωργιάδη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ζητεί με ανοιχτή επιστολή του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Είναι αδιανόητο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να απειλεί ότι αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρει τα χρήματά του από τις Ελληνικές τράπεζες για να μην τα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη δήλωση, αποτελεί αντιδημοκρατική και αντεθνική συμπεριφορά. Είναι πράξη τρομοκρατίας προς τους βουλευτές και ασκεί ψυχολογική βία στους πολίτες», υποστηρίζει στην επιστολή του ο κ. Μιχελογιαννάκης.

ΔΗΜΑΡ: Η κυβέρνηση δημιουργεί σκόπιμα τραπεζικό πανικό

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης έβαλλε εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο κατηγορεί για δημιουργία τραπεζικού πανικού.

«Ο κίνδυνος που μπορεί να δημιουργήσουν φήμες αντίστοιχες με αυτές, που προωθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, δεν τιθασεύονται και όταν διατυπώνονται από κυβερνητικά χείλη, είναι σίγουρο ότι δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα για το σύνολο των καταθετών, ως προς τη διασφάλιση των αποταμιεύσεών τους» αναφέρει στην ερώτησή του, ο Δ. Αναγνωστάκης.

«Στη χώρα μας η διαρκής εποπτεία από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, θεωρητικά δημιουργεί ασφαλείς συνθήκες για την μελλοντική ομαλή λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων» επισημαίνει παράλληλα.
Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ ερωτά τον υπουργό Οικονομικών «εάν θεωρεί σωστό να αποσύρει η κυβέρνηση την εμπιστοσύνη από τα τραπεζικά ιδρύματα».

Παράλληλα, διερωτάται πώς ο υπουργός Οικονομικών διασφαλίζει «νομικά την προστασία των καταναλωτών από περιπτώσεις τραπεζικού πανικού και αδυναμίας κάλυψης των αποταμιεύσεών τους» αλλά και πώς διασφαλίζει «το τραπεζικό σύστημα από ενδογενείς συστημικούς κινδύνους, όπως είναι αυτός της συσσωρευμένης αστάθειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα