Ερυθρά Θάλασσα: Εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από βλήμα που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη

Ζημιές από εναέρια επίθεση που δέχθηκε ενώ βρισκόταν σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων βόρεια του λιμανιού Μόκα της Υεμένης υπέστη σήμερα Παρασκευή το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Al Jasrah» με σημαία Λιβερίας, που ανήκει στην γερμανική εταιρεία Hapag-Lloyd.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ασφάλειας ναυσιπλοΐας Ambrey το σκάφος έπλεε στη νότια Ερυθρά Θάλασσα

μέσω του στενού Μπαμπ αλ Μαντέμπ όταν επλήγη από βλήμα, το οποίο προκάλεσε πυρκαγιά στο κατάστρωμα, ενώ ένα κοντέινερ έπεσε στη θάλασσα.

Εκπρόσωπος της γερμανικής ναυτιλιακής εταιρείας Hapag-Lloyd δήλωσε ότι δεν τραυματίστηκε κάποιο μέλος του πληρώματος, ωστόσ πρόσθεσε: «Η Hapag-Lloyd θα λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των πληρωμάτων μας».

Δεν υπήρξε άμεσα ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό.

«Γνωρίζουμε ότι κάτι που εκτοξεύθηκε από περιοχή που ελέγχεται από τους Χούθι της Υεμένης έπληξε πλοίο το οποίο υπέστη ζημιές και στο οποίο αναφέρθηκε πυρκαγιά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος.

Οι Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, επιτίθενται σε σκάφη που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα και εξαπολύουν πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ – Χαμάς στη Γάζα πριν από δύο μήνες, σε μια εκστρατεία που σύμφωνα με τους ίδιους έχει στόχο τη στήριξη των Παλαιστινίων.

«Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης αποτελούν υπαρκτή απειλή για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα» δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με Ισραηλινούς αξιωματούχους στο Τελ Αβίβ ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν, συμπληρώνοντας: «Οι ΗΠΑ εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα και τους εταίρους τους στην περιοχή για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής».

Keywords
Αναζητήσεις
erythra-thalassa-eboriko-ploio-chtypithike-apo-vlima-pou-ektoxeftike-apo-tin-yemeni.htm
Τυχαία Θέματα