Έρευνα Credit Suisse: Το 0,7% του πληθυσμού της γης κατέχει το 50% του πλούτου των 250 τρισ. δολ. – Πλούσια τα ελληνικά νοικοκυριά!

Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Credit Suisse, το 0,7% του πληθυσμού της υφηλίου έχει στην κατοχή του σχεδόν το 50% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ υπάρχει και ένα 71% του παγκόσμιου πληθυσμού που «βγάζει» λιγότερα από 10.000 δολάρια ετησίως. Το ύψος του παγκόσμιου πλούτου, φθάνει στα 250 τρισ. δολάρια

Ταυτόχρονα βάσει των εκτιμήσεων του ελβετικού τραπεζικού ομίλου, η οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών – για την διετία 2014-15 – ήταν… καλύτερη από την αντίστοιχη χωρών όπως οι Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία και Νορβηγία!

Οι αναλυτές

της τράπεζας κατέληξαν στο συμπέρασμα – μετά την εξέταση μεγάλου αριθμού στατιστικών δεδομένων – ότι το 0,7% του πληθυσμού της υφηλίου έχει στην κατοχή του σχεδόν το 50% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ υπάρχει και ένα 71% του παγκόσμιου πληθυσμού που «βγάζει» λιγότερα από 10.000 δολάρια ετησίως.

Όσο για το ύψος του παγκόσμιου πλούτου, αυτό φθάνει στα 250 τρισ. δολάρια, με το 2015 να αποδεικνύεται δύσκολο για τους έχοντες και κατέχοντες, με δεδομένο ότι οι περιουσίες τους υποχώρησαν κατά 4,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Οι ΗΠΑ είναι η περιοχή της υφηλίου με τον μεγαλύτερο αριθμό πλουσίων, καθώς φθάνει στο 46% του συνολικού πληθυσμού, ενώ τη Βρετανία να κατέχει τη δεύτερη θέση (ποσοστό 7%) και την Ιαπωνία την τρίτη (6%).

Keywords
Τυχαία Θέματα