Α.Φλαμπουράρης: “Όλα νόμιμα με το πόθεν έσχες μου” – Θέμα με άλλον ένα υπουργό και 2 βουλευτές

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με αφορμή ρεπορτάζ του Mega, που τον κατονομάζει ως έναν εκ των δύο υπουργών, τα πόθεν έσχες των οποίων παρουσιάζουν κενά και θα ελεγχθούν από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, δήλωσε ότι:

«Όταν ορκίστηκα υπουργός στις 26 Ιανουαρίου 2015 οι μετοχές είχαν μεταβιβαστεί. Στο πόθεν έσχες υπάρχουν τα στοιχεία του 2014. Στο πόθεν έσχες του 2015 θα δηλώσω τη μεταβολή και δεν θα υπάρχουν οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν».
Σημειώνεται ότι προεκλογικά ο κ. Φλαμπουράρης εμφανιζόταν ως ο βασικός μέτοχος

της κατασκευαστικής εταιρείας «Διάτμηση ΑΤΕ», στην οποία είχε κατακυρωθεί η ανάληψη έργου για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε διαβεβαιώσει ότι οι μετοχές της εταιρείας που κατείχε πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου είχαν παραχωρηθεί.

Το άλλο πόθεν έσχες για το οποίο γίνεται λόγος αφορά υπουργό, ο οποίος επί τρία χρόνια δεν δήλωνε 1 εκατομμύριο σε κατάθεση, έκανε συμπληρωματική δήλωση 1 εκατομμυρίου και τώρα η επιτροπή πόθεν έσχες θα ελέγξει την υπόθεση.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τέσσερις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης – Πόθεν έσχες – δυο νυν υπουργών της κυβέρνησης και δυο βουλευτών –ενός πρώην και ενός νυν προβληματίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσε το Μega ο ένας υπουργός φέρεται να μην δήλωνε επί τριετία ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, κάτι που έκανε εσχάτως με συμπληρωματική δήλωση και ο άλλος υπουργός εμφανίζεται να είναι μέτοχος ιδιωτικής εταιρείας.

Όσον αφορά τον πρώην βουλευτή, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πρόκειται για φορολογικές εκκρεμότητές του, ενώ για τον νυν βουλευτή εντοπίζονται «κενά» στην δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε. Σύμφωνα με την τέως πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, η οποία δεν είναι πλέον βουλευτής (συμμετέχει στην Λαϊκή Ενότητα) όντως είχαν εντοπιστεί τέσσερα «πόθεν έσχες» με «προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα