Για κακούργημα ο Παπακωνσταντίνου – Επίθεση σε Βενιζέλο – Διώτη

18:39 6/6/2013 - Πηγή: BankWars

(upd) Για το κακούργημα της απιστίας παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, για την υπόθεση της λίστας

Λαγκάρντ.

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών, με το αδίκημα της απιστίας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, με ψήφους 234 υπέρ, 21 κατά και 7 παρών.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες του, κατά την ομιλία του στη Βουλή, όπου συζητείται η πρόταση επέκτασης του σε βάρος του κατηγορητηρίου με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, σε σχέση με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην υπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών του σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ επέμεινε πως έδωσε τα στοιχεία που εστάλησαν από τη Γαλλία για «φορολογική χρήση» και με τον σωστό τρόπο δεδομένης της φύσης τους, απορρίπτοντας τα περί αδικήματος της απιστίας λόγω μη χρήσης στοιχείων.

«Και μιας και συζητάμε το ενδεχόμενο αδίκημα της απιστίας λόγω μη χρήσης των στοιχείων, το ερώτημα είναι: άλλοι μετά από εμένα γιατί δεν τα αξιοποίησαν; Γιατί αποφάνθηκαν ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν “για φορολογική χρήση” τα στοιχεία; Γιατί έβαλαν τη λίστα στο συρτάρι τους;», εξαπολύοντας επίθεση στους κ.κ. Βενιζέλο και Διώτη.

Με αφορμή το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας που δείχνει ότι η λίστα Λαγκάρντ έφθασε επίσημα στην Ελλάδα για να χρησιμοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές για φορολογικούς σκοπούς, σημείωσε: «Από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε η επιστολή των Γάλλων παρακολούθησα με κατάπληξη τις αντιδράσεις του κ. Διώτη και του κ. Βενιζέλου. “Αν ήξερα το πώς ήρθε η επιστολή θα την χειριζόμουν διαφορετικά”, λέει ο ένας. “Ουδέποτε ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος…” ακούμε από το ΠΑΣΟΚ» συνέχισε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε:

«Σοβαρολογούμε; Τους εμπόδισε η έλλειψη του χαρτιού των Γάλλων για να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές, την ώρα που το ΣΔΟΕ μπορεί και οφείλει να αξιοποιεί ακόμα και ανώνυμες πληροφορίες; Γιατί τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν από τον κ. Διώτη στο διάδοχό μου Υπουργό Οικονομικών και μετά καταχωνιάστηκαν σε ένα συρτάρι επί 16 ολόκληρους μήνες; Ποιον κοροϊδεύουμε εδώ πέρα;», διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα